images/gemmotherapie_alphagem.JPG#joomlaImage://local-images/gemmotherapie_alphagem.JPG?width=1000&height=656

Gemmotherapie Alphagem overzicht producten

Gemmotherapie , een officiële en toch discrete tak van de fytotherapie, een praktijk gebaseerd op de natuurlijke eigenschappen van planten,  wekt momenteel een groeiende belangstelling. 
OORSPRONG EN ETYMOLOGIE

Van het Latijnse 'gemmae' dat zowel edelsteen als knoppen betekent als verwijzing naar hun zeldzaamheid en schijnbare stabiliteit in de winter , dateert gemmotherapie al in de middeleeuwen, toen alchemisten plantenknoppen gebruikten, vooral die van gedroogde populier en verse of gedroogde spar, om  verschillende remedies zoals zalven en kruidenthee te produceren.

Gemmotherapie, ook bekend als het ‘boomknopgeneesmiddel’, is het resultaat van fytotherapie (van het Griekse ‘phyton’ dat plant betekent) , een praktijk die nauw verwant is aan de aromatherapie en tegenwoordig zeer populair is en waarbij gebruik wordt gemaakt van de natuurlijke eigenschappen van planten, die al sinds de oudheid worden gewaardeerd. 

Veelbelovend was deze aanpak met plantenknoppen aanvankelijk bekend als “fytoe-embryotherapie” en uitgevonden door de beroemde Dr. Pol Henry, geboren in 1918 en afkomstig uit België . Al in de jaren zestig was deze pionier de eerste die suggereerde dat het meristeem (een plantenweefsel dat bestaat uit snel delende cellen die verantwoordelijk zijn voor de groei) alle informatieve energie zou bevatten die nodig is om bomen te laten groeien. Na het werk op het gebied van natuurlijke geneeswijzen, uitgevoerd door Dr. Pol Henry, heeft ook Dr. Max Tétau, een Franse homeopaat en kruidkundige, een belangrijke bijdrage geleverd aan de ontwikkeling van deze praktijk, die hij officieel omdoopte tot "gemmotherapie", die nu in volle expansie is. 

EEN ZACHTE EN EFFICIËNTE METHODE  

Als aanvulling op de aromatherapie , die gebaseerd is op het gebruik van essentiële oliën verkregen uit de destillatie van planten, worden de producten die bij de gemmotherapie worden gebruikt, verkregen door de maceratie van knoppen en jonge scheuten in een oplosmiddel dat doorgaans bestaat uit water, alcohol en glycerine. Het doel is om de vele actieve ingrediënten uit plantenknoppen te halen, waaronder vitamines, mineralen en sporenelementen.

Door gebruik te maken van de deugden van groeiende planten , zoals knoppen, jonge scheuten, wortels of zelfs worteltjes, echte bronnen van vitale energie, zorgt gemmotherapie ervoor dat het organisme op natuurlijke en duurzame wijze wordt ondersteund door de regeneratie, stimulatie of zelfs drainage van organen, waardoor uiteindelijk de gezondheid wordt bevorderd. een verbeterde algemene toestand.

PRODUCTEN MET NATUURLIJKE EN DUURZAME VOORDELEN

Door de eigenschappen van het meristeem te benutten, dragen de knopextracten die bij gemmotherapie worden gebruikt, zo bij aan een betere en langdurige vitaliteit . Op basis van de individuele behoeften zullen verschillende producten bijzonder geschikt zijn op basis van hun respectieve actieve ingrediënten en hun specifieke werking op het organisme. Bijvoorbeeld: 

 • Het biologische extract van zwarte bessen : stimulerend en regulerend, ideaal om de immuniteit te versterken, is de zwarte bes een vlaggenschipproduct in de gemmotherapie;

 • Het organische vijgenboomextract : Kalmerend en balancerend, de verzachtende functie van de vijgenboom speelt een zeer gunstige rol op het zenuwstelsel en op de spijsvertering;

 • Het organische extract van de Ceder uit Libanon : een krachtig genezend middel, de Ceder uit Libanon draineert voornamelijk het huidsysteem en bevordert zo de regeneratie van het lichaam.

Gebruik van AlphaGem Gemmo therapie

 • Doorgaans 5 druppels 3 maal per dag (tenzij anders aangegeven op de verpakking of anders geadviseerd door uw arts, apotheker of therapeut)e aanbevolen dagelijkse dosering niet overschrijden.
 • Gebruik tussen de maaltijden en aangelegd met een klein beetje bronwater indien gewenst
 • Kinderen verwijzen naar het advies van een gespecialiseerde arts of therapeut
 • Voedingssupplementen van AlphaGem gemmotherapie zijn geen vervanging van een gezonde levensstijl en een evenwichtige voeding, maar kunnen wel een goede aanvulling zijn.
 • Buiten het bereik van jonge kinderen bewaren.
 • Raadpleeg een arts, apotheker of therapeut alvorens supplementen te gebruiken in geval van medicijngebruik, ziekte en gebruik bij kinderen
 • Niet gebruiken bij zwangerschap of lactatie
 • Opmerking:  dit product is geen geneesmiddel maar een gezondheidsproduct
 • Dit vervangt niet de behandeling van een arts.

Alle producten van gemmotherapie Alphagem kan U bestellen via de gezondheidswinkel Ofelia via volgende link, klik hier. 

gemmotherapie alphagem

Klik hier om de brochure gemmotherapie Alphagem te downloaden

 

COMPLEXEN
Nr. Benaming Gebruik Ingrediënten Dosering Code EAN 13
GC 01 GEM-ALL GEM-ALL draagt bij aan het weer in evenwicht brengen van het allergisch terrein dankzij de knoppen van zwarte bes, jonge scheuten van rozemarijn en propolis die helpt om de ongemakken van allergieën doeltreffend te bestrijden. Knoppen van zwarte bes, jonge scheuten van rozemarijn, moedertinctuur van propolis (geschikt voor zwangere vrouwen en kinderen ouder dan 3 jaar). 5 tot 15 druppels per dag

 5 425038 960006

15 ml (GEC15ALL)

 5 425038 960013

50 ml (GEC50ALL)

GC 02

GEM-ART

 

 

 

 

 

 

 

 

GEM-ART bestaat uit 4 knopextracten: den, die de flexibiliteit van de gewrichten verbetert dankzij zijn remineraliserende effecten, wijnstok, rijk aan antioxidanten, berk, de boom van soepelheid, voor zijn drainerende effecten en zwarte bes die bijdraagt aan de natuurlijke productie van cortisol in het bloed. Knoppen van den, wijnstok, berk en zwarte bes (geschikt voor zwangere vrouwen). 5 tot 15 druppels per dag

 5 425038 960020

15 ml (GEC15ART)

 5 425038 960037

50 ml (GEC50ART)

GC 03

GEM-RELAX

 

 

 

 

 

 

 

 

 

GEM-RELAX is een doeltreffende remedie bij tijdelijke stress dankzij de combinatie van 2 knoppen en kalmerende essentiële oliën: het hydrolaat van echte lavendel werkt als een energetische reiniger van de ziel en het hydrolaat van engelwortel bestrijdt psychologie instabiliteit, de sinaasappelboom werkt in op de emoties. De knop van zwarte bes versterkt de deugden van al deze bestanddelen en de ylang heeft een kalmerend effect.

Knoppen van vijgenboom en zwarte bes, hydrolaten van echte lavendel, van engelwortel en van neroli. Essentiële olie van Ylang Ylang.

1 à 3 druppels per dag volgens behoefte

 5 425038 960044

15 ml (GEC15REL)

 5 425038 960051

50 ml (GEC50REL)

GC 04

GEM-CIRCU

 

 

 

 

 

 

 

 

Onze voorouders gebruikten mistel om de spanning te regelen. Door de combinatie van daslook om het bloed te verdunnen en meidoorn om het hele mengsel in evenwicht te brengen, is GEM-CIRCU een ideaal complex voor het lichaam en de bloedsomloop. 

Knoppen van vijgenboom, jonge scheuten van mistel, knoppen van meidoorn, daslook (geschikt voor zwangere vrouwen. In Frankrijk wordt dit product zonder mistel verkocht).

5 tot 15 druppels per dag

 5 425038 960068

15 ml (GEC15CIR)

 5 425038 960075

50 ml (GEC50CIR)

GC 05 GEM-CELL

Het complex GEM-CELL is een synergie van knopextracten, een uitstekende ondersteuning tijdens uw afslankingskuur. Deze helpt u om de lelijke effecten van sinaasappelhuid op een duurzame manier te bestrijden. In combinatie met een evenwichtige voeding bevordert de knop van de es gewichtsverlies.

Knoppen van tamme kastanje, es en hazelaar.

15 druppels per dag

 

 5 425038 960099

50 ml (GEC50CEL)

GC 06

GEM-CHOL

 

 

 

 

 

 

 

 

GEM-CHOL helpt om het gehalte aan goede cholesterol in evenwicht te houden, dankzij de knop van de olijfboom gekend voor de bloedsomloop, en van de berk gekend voor het verwijderen van afvalstoffen en het ontgiften van het lichaam. Rozemarijn draagt bij aan het afvoeren van de vetstoffen die aanwezig zijn in onze bloedvaten dankzij zijn werking op de leverfunctie. Pepermunt stimuleert de spijsvertering.

Knoppen van amandelboom, berk en linde, jonge scheuten van olijfboom en rozemarijn, hydrolaten van pepermunt- en rozemarijn.

10 druppels 2 maal per dag

 5 425038 960105

15 ml (GEC15CHO)

 5 425038 960112

50 ml (GEC50CHO)

 

COMPLEXEN
Nr. Benaming Gebruik Ingrediënten Dosering Code EAN 13
GC 07 GEM-DEPUR GEM-DEPUR reinigt het lichaam en bevordert de afvoer van opgehoopte afvalstoffen dankzij de werking van jonge scheuten van jeneverbes en van rozemarijn, gekend voor hun werking op de leverfunctie. Huislook en paardenbloem ondersteunen energetisch de zuivering van de lever.

Jonge scheuten van jeneverbes en van rozemarijn, moedertincturen van planten van

paardenbloem en van huislook.

20 à 30

druppels per dag op de nuchtere maag

 

 5 425038 960136

50 ml (GEC50DEP)

GC 08

GEM-KO

 

 

 

 

 

 

 

 

GEM-KO combineert alle eigenschappen van ginkgo biloba dankzij een combinatie van moedermaceraat van verse knoppen, een vloeibaar extract van droge bladeren en een moedertinctuur van verse bladeren. Dit complex bevordert de concentratie en ondersteunt doeltreffend uw hersendoorbloeding dankzij zijn antioxidante werking. Deze boom kan 4000 jaar oud worden ... daarmee is alles gezegd!

Knoppen en bladeren van ginkgo biloba (geschikt voor zwangere vrouwen).

10 à 30

druppels per dag

 5 425038 960143

15 ml (GEC15KO)

 5 425038 960150

50 ml (GEC50KO)

GC 09

GEM-IMMU

 

 

 

 

 

 

 

 

GEM-IMMU helpt de afweer van ons lichaam te versterken dankzij de antioxidante eigenschappen van de jonge scheut van bottelroos en van gewone zilverspar, natuurlijk rijk aan vitamine C. Zwarte bes versterkt de werking van de andere bestanddelen van dit complex.

Jonge scheuten van bottelroos en van gewone zilverspar, knoppen van zwarte bes (geschikt voor zwangere vrouwen en kinderen ouder dan

3 jaar).

5 tot 15 druppels per dag

 5 425038 960167

15 ml (GEC15IMM)

 5 425038 960174

50 ml (GEC50IMM)

GC 10 GEM-MEMO

Het complex GEM-MEMO is een uitstekende bondgenoot voor studenten. Een interessante formule op basis van es, olijfboom en rozemarijn om uw geheugen een boost te geven. De es is de knop bij uitstek voor de bloedsomloop en de hersenactiviteit. De olijfboom bevordert de hersendoorbloeding. Rozemarijn, beschouwd als een drainagemiddel voor de lever, optimaliseert de weerstand tegen vermoeidheid.

Knoppen van es en jonge scheuten van rozemarijn en olijfboom (geschikt voor zwangere vrouwen en kinderen

ouder dan 3 jaar).

5 tot 15 druppels per dag

 5 425038 960181

15 ml (GEC15MEM)

 5 425038 960198

50 ml (GEC50MEM)

GC 11 GEM-NOCTE

GEM-NOCTE bevordert het inslapen en verbetert de kwaliteit van uw slaap dankzij de knoppen van linde, die kalmerende en drainerende eigenschappen bezitten. De knop van de vijgenboom werkt diep in op het zenuwstelsel. Ook interessant voor hyperactieve kinderen. Meidoorn kalmeert emotionele stress.

Knoppen van linde, van vijgenboom en van meidoorn (geschikt voor zwangere vrouwen en kinderen ouder dan 3 jaar).

5 à 15

druppels per dag voor het slapengaan

 5 425038 960204

15 ml (GEC15NOC)

 5 425038 960211

50 ml (GEC50NOC)

GC 12

GEM-OCULO

 

 

 

 

 

 

 

 

Het complex GEM-OCULO is een selectie van jonge scheuten en voedingsstoffen om de oogfunctie te verbeteren en vermoeidheid van de ogen te verlichten. Blauwe bosbes werd vroeger gebruikt om piloten te helpen hun nachtzicht te verbeteren. Aangezien er een rechtstreeks verband tussen de lever en de ogen bestaat, verbetert de jeneverbes volgens de traditionele Chinese geneeskunde rechtstreeks het gezichtsvermogen dankzij zijn zuiverende werking op het leverstelsel.

Jonge scheuten van blauwe bosbes en jeneverbes, siliciumdioxide van paardenstaart en luteïne (geschikt voor zwangere vrouwen).

5 tot 15 druppels per dag

 5 425038 960228

15 ml (GEC15OCU)

 5 425038 960235

50 ml (GEC50OCU)

COMPLEXEN
Nr. Benaming Gebruik Ingrediënten Dosering Code EAN 13
GC 13

GEM-OSTEO

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

GEM-OSTEO is gebaseerd op de samenstelling van 4 knoppen om de botten te helpen beschermen: braam, rijk aan mangaan, draagt bij aan het behoud van het beendergestel, den, een uitstekende remineralisator, helpt slijtage van het kraakbeen tegen te gaan en berk bevordert de afvoer van afvalstoffen. De sequoia helpt het skelet te versterken.

Jonge scheuten van braam en van sequoia, knoppen van den en van berk (geschikt voor kinderen ouder dan 3 jaar). 5 tot 15 druppels per dag

 5 425038 960242

15 ml (GEC15OST)

 5 425038 960259

50 ml (GEC50OST)

GC 14 GEM-PREST

GEM-PREST is welbekend en erkend door mannen ouder dan 50 jaar. Rond deze leeftijd verschijnen de ongemakken van urinelozing: dringende of te frequente behoeften om te urineren in kleine hoeveelheden. Dit complex harmoniseert de prostaatfunctie dankzij de viltige basterdwederik en de vruchten van sabal serrulata die rijk zijn aan fytosterolen.

Moedertincturen van sabal serrulata en van planten van de viltige basterdwederik, jonge scheuten van sequoia. 5 tot 15 druppels per dag

 

 5 425038 960273

50 ml (GEC50PRE)

GC 15 GEM-RESPI GEM-RESPI helpt om gemakkelijker door de neus te ademen, de zwarte els werkt als een schild tegen aanvallen van buitenaf, hondsroos helpt de natuurlijke afweer te versterken dankzij zijn antioxiderend vermogen en de haagbeuk is interessant voor zijn reinigende werking, met name voor de sinussen. Knoppen van haagbeuk, els, zwarte bes en jonge scheuten van rozenstruik (geschikt voor zwangere vrouwen en kinderen ouder dan 3 jaar). 5 tot 15 druppels per dag

 5 425038 960280

15 ml (GEC15RES)

 5 425038 960297

50 ml (GEC50RES)

GC 16 GEM-TONIC

GEM-TONIC is een gedurfd complex dat u helpt vermoeidheid en slaperigheid te bestrijden. De jonge scheuten van rozemarijn en de scheuten van zwarte bes hebben een gunstig effect op de energie. Dit complex wordt aangeraden bij tijdelijke vermoeidheid zonder risico op verslaving.

Knoppen van zwarte bes en van eik, jonge

scheuten van rozemarijn en van sequoia (geschikt voor kinderen ouder dan 3 jaar).

5 tot 15 druppels per dag

 5 425038 960303

15 ml (GEC15TON)

 5 425038 960310

50 ml (GEC50TON)

GC 17

GEM-VEN

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

GEM-VEN is een complex dat perfect is aangepast voor personen met zware of vermoeide benen. De paardenkastanje helpt een normale bloedsomloop te behouden, de knoppen van lijsterbes en van tamme kastanje dragen zijn antioxidanten, ze dragen dus bij aan het bestrijden van oxidatieve stress.

Knoppen van lijsterbes, van paardenkastanje en van tamme kastanje (geschikt voor zwangere vrouwen).

5 tot 15 druppels per dag

 5 425038 960327

15 ml (GEC15VEN)

 5 425038 960334

50 ml (GEC50VEN)

COMPLEXEN
Nr. Benaming Gebruik Ingrediënten Dosering Code EAN 13
GC 18 GEM-SANA

GEM-SANA draagt bij tot het vertragen van de ontwikkeling van ziektekiemen dankzij de combinatie van populier en els, de belangrijkste plantaardige bronnen van propolis. Bijen verzamelen voor de productie van hun propolis de hars van deze knoppen die rijk zijn aan flavonoïden. Deze propolis heeft voor de bijen onder andere een hygiënische rol door een beschermende laag te creëren tegen invasies van bacteriën of schimmels. De knop van populier wordt al heel lang beschouwd als “propolis like”, een beschermende boom, en de zwarte els is een robuust extract dat bestand is tegen rotting.

Knoppen van els en van populier (geschikt voor zwangere vrouwen en kinderen ouder dan 3 jaar).

5 tot 15 druppels per dag

 5 425038 960341

15 ml (GEC15SAN)

 5 425038 960358

50 ml (GEC50SAN)

GC 19 GEM-COLON

Er zijn veel aandoeningen die worden veroorzaakt door voedselintoleranties en het lekkende darm syndroom. Rozemarijn herstelt de darmwand en beschermt het darmslijmvlies. De gewone zilverspar versterkt het immuunsysteem. Vijgenboom en kalmoes werken in op het centrale zenuwstelsel dat de spijsvertering coördineert. Kurkuma is een antioxidant. Propolis en galanga dragen bij tot het evenwicht van de darmflora. GEM-COLON is dus de ideale oplossing om te helpen de darmwand te herstellen.

Jonge bladeren van rozemarijn, jonge scheuten van gewone zilverspar, knoppen van vijgenboom, wortelstokken van geurige kalmoes en van galanga en moedertinctuur van propolis (geschikt voor zwangere vrouwen en kinderen ouder dan 3 jaar).

5 tot 15 druppels per dag

 5 425038 960365

15 ml (GEC15COL)

 5 425038 960372

50 ml (GEC50COL)

GC 20 GEM-LAX

Heel wat mensen hebben dagelijks last van verteringsproblemen. GEM-LAX brengt de darmtransit weer in evenwicht dankzij de synergie van jonge bladeren van gewone vlier en rozemarijn. Vlier, een echte reiniger, werkt rechtstreeks in op het darmstelsel en rozemarijn werkt in op het gebied van de lever. Het extract van verse gember bevordert een zachte beweging van de darmspieren.

Jonge bladeren van gewone vlier en rozemarijn, wortelstok van gember, stinkende gouwe, kaneelaroma (geschikt voor zwangere vrouwen en kinderen ouder dan 3 jaar). 5 tot 15 druppels per dag

 5 425038 960389

15 ml (GEC15LAX)

 5 425038 960396

50 ml (GEC50LAX)

GC 21 GEM-

Dit complex, ontwikkeld voor vrouwen ouder dan 50 jaar, verzacht de symptomen van de menopauze en behoudt hun jongheid. Bevat geen soja of sojaderivaten.

Jonge scheuten van bosbessenstruik en van frambozenstruik, jonge schors van citroenboom, moedertinctuur van vrouwenmantel en hydrolaat van kuisboom 5 tot 15 druppels per dag

 5 425038 960686

15 ml (GEC15FEM)

 5 425038 960679

50 ml (GEC50FEM)

GC 22 GEM- Dit complex, ontwikkeld voor mannen ouder dan 50 jaar, stelt hen in staat hun vitale energie te beschermen en een actief leven, zowel intellectueel als seksueel, te behouden. Jonge scheuten van sequoia en ginkgo biloba, knop van zwarte bes en moedertincturen van alant 5 tot 15 druppels per dag

 5 425038 960662

15 ml (GEC15HOM)

 

 

 

5 425038 960655

50 ml (GEC50HOM)

COMPLEXEN IN spray
Benaming Gebruik Ingrediënten Dosering Code EAN 13

GEM-RELAX

Spray

 

 

 

 

 

 

 

 

 

GEM-RELAX is een doeltreffende remedie bij tijdelijke stress dankzij de combinatie van 2 knoppen en kalmerende essentiële oliën: het hydrolaat van echte lavendel werkt als een energetische reiniger van de ziel en het hydrolaat van engelwortel bestrijdt psychologische instabiliteit, de sinaasappelboom werkt in op de emoties. De knop van zwarte bes versterkt de deugden van al deze bestanddelen en de ylang heeft een kalmerend effect.

Knoppen van vijgenboom en zwarte bes, hydrolaten van echte lavendel, van engelwortel en van neroli. Essentiële olie van Ylang Ylang.

1 à 3 verstuivingen per dag volgens behoefte

 5 425038 960402

15 ml (GEC15SREL)

GEM-NOCTE

Spray

 

 

 

 

GEM-NOCTE bevordert het inslapen en verbetert de kwaliteit van uw slaap dankzij de knoppen van linde, die kalmerende en drainerende eigenschappen bezitten. De knop van de vijgenboom werkt diep in op het zenuwstelsel. Ook interessant voor hyperactieve kinderen. Meidoorn kalmeert emotionele stress.

Knoppen van linde, van vijgenboom en van meidoorn (geschikt voor zwangere vrouwen en kinderen ouder dan 3 jaar).

3 à 10 verstuivingen per dag voor het slapengaan

 5 425038 960419

        15 ml (GEC15SNOC)

GEM-RESPI

Spray

 

 

 

 

GEM-RESPI helpt om gemakkelijker door de neus te ademen, zwarte els werkt als een schild tegen aanvallen van buitenaf, hondsroos helpt de natuurlijke afweer te versterken dankzij zijn antioxiderend vermogen en haagbeuk is interessant voor zijn reinigende werking, met name voor de sinussen.

Knoppen van haagbeuk, els, zwarte bes en jonge scheuten van rozenstruik (geschikt voor zwangere vrouwen en kinderen ouder dan 3 jaar). 1 à 3 verstuivingen meermaals per dag volgens behoefte

 5 425038 960433

        15 ml (GEC15SRES)

GEM-TONIC

Spray

 

 

 

 

GEM-TONIC is een gedurfd complex dat u helpt vermoeidheid en slaperigheid te bestrijden. De jonge scheuten van rozemarijn en de scheuten van zwarte bes hebben een gunstig effect op de energie. Dit complex wordt aangeraden bij tijdelijke vermoeidheid zonder risico op verslaving.

Knoppen van zwarte bes en van eik, jonge scheuten van rozemarijn en van sequoia (geschikt voor kinderen ouder dan 3 jaar).

1 à 3 verstuivingen meermaals per dag volgens behoefte

 5 425038 960440

        15 ml (GEC15STON)

GEM-SANA

Spray

 

 

 

GEM-SANA draagt bij tot het vertragen van de ontwikkeling van ziektekiemen dankzij de combinatie van populier en els, de belangrijkste plantaardige bronnen van propolis. Bijen verzamelen voor de productie van hun propolis de hars van deze knoppen die rijk zijn aan flavonoïden.

Knoppen van els en van populier (geschikt voor zwangere vrouwen en kinderen ouder dan

3 jaar).

1 à 3 verstuivingen meermaals per dag volgens behoefte  
  Deze propolis heeft voor de bijen onder andere een hygiënische rol door een beschermende laag te creëren tegen invasies van bacteriën of schimmels. De knop van populier wordt al heel lang beschouwd als “propolis like”, een beschermende boom, en de zwarte els is een robuust extract dat bestand is tegen rotting.    

5 425038 960457

15 ml (GEC15SSAN)

UNITAIRE MACERATEN
Benaming Latijnse naam Gebruik Ingrediënten Dosering Code EAN 13
BOSBESSENSTRUIK Vaccinium vitis-Idaea

De bosbessenstruik is de knop voor vrouwen. Voornamelijk geïndiceerd voor problemen in verband met de menopauze en als drainagemiddel voor de blaas. Door zijn werking op de dikke darm bevordert deze de opname van Ca en helpt deze osteoporose te bestrijden.

Plantaardige glycerine, alcohol (35 %), water, verse jonge scheuten van bosbessenstruik

5 à 15

druppels per dag

 5 430000 058018

15 ml (GEU15AIR)

 
          5 430000 058025
          50 ml (GEU50AIR)
AMANDELBOOM Prunus amygdalus

De werking van de amandelboom bevindt zich voornamelijk op het niveau van het hart- en vaatstelsel (verdunning van het bloed en daling van het gehalte aan triglyceriden). Deze bevordert de afvoer van afvalstoffen van het bloed en verbetert de nieractiviteit. Het is een van de bestanddelen van het complex GEM-CHOL (GC 06).

Plantaardige glycerine, alcohol (35 %), water, verse knoppen van amandelboom

5 à 15

druppels per dag

 5 430000 058032

15 ml (GEU15AMA)

 5 430000 058049

          50 ml (GEU50AMA)
JUDASBOOM Cercis siliquastrum De judasboom wordt aanbevolen als tonicum voor de slagaders en de bloedsomloop Plantaardige glycerine, alcohol (35 %), water, verse jonge scheuten van judasboom

5 à 15

druppels per dag

 5 430000 058759

15 ml (GEU15ARJ)

         

 

5 430000 058766

          50 ml (GEU50ARJ)
MEIDOORN Crataegus laevigata

Meidoorn is de knop voor het hart. Deze wordt aanbevolen bij bloeddrukproblemen. Deze is terug te vinden in het complex GEM- CIRCU** (GC 04). Deze wordt ook gebruikt bij angststoornissen.

Plantaardige glycerine, alcohol (35 %), water, verse knoppen van meidoorn

5 à 15

druppels per dag

 5 430000 058056

15 ml (GEU15AUB)

 
         

 

5 430000 058063

          50 ml (GEU50AUB)
ZWARTE ELS Alnus glutinosa

De els werd door dr. P. Henry beschouwd als het antibioticum van de gemmotherapie. Ons onderzoek heeft dit bevestigd. Om die reden hebben we deze in dit complex GEM-SANA (GC 18) gecombineerd met populier. Dat is ook een grote ontstekingsremmer. Het is ook een ingrediënt van de complexen

GEM-RESPI (GC 15)

en GEM-MEMO (GC 10).

Plantaardige glycerine, alcohol (35 %), water, verse knoppen van zwarte els

5 à 15

druppels per dag

 

 

 

5 430000 058070

15 ml (GEU15AUG)

 

 

 

5 430000 058087

50 ml (GEU50AUG)

WITTE ELS Alnus incana

Witte els wordt aanbevolen als hersentonicum en voor de preventie van neurodegeneratieve ziekten. Deze heeft ook de werking van een hormonaal tonicum.

Plantaardige glycerine, alcohol (35 %), water, verse knoppen van witte els

5 à 15

druppels per dag

 

         

 

 

 

5 425038 960525

          50 ml (GEU50ABC)
UNITAIRE MACERATEN
Benaming Latijnse naam Gebruik Ingrediënten Dosering Code EAN 13
BERK Betula alba Berk werkt voornamelijk op het niveau van de gewrichten, want het stimuleert de afvoer van afvalstoffen uit het lichaam. Plantaardige glycerine, alcohol (35 %), water, verse knoppen van berk

5 à 15

druppels per dag

 

 

 

5 430000 058094

15 ml (GEU15BOU)

 

 

 

5 430000 058100

50 ml (GEU50BOU)

BERK MET MANNELIJKE BLOEMEN Betula pendula flores males Berk met mannelijke bloemen wordt aanbevolen bij hypothyroïdie

Plantaardige glycerine, alcohol (35 %), water, verse katjes van

mannelijke bloemen van berk

5 à 15

druppels per dag

 

 

 

5 425038 960792

15 ml (GEU15BFM)

 
         

 

5 425038 960464

50 ml (GEU50BFM)

HEIDE Calluna Heide verlicht aandoeningen die  Plantaardige 5 à 15  
  vulgaris verband houden met een ontsteking glycerine, alcohol druppels  
    van de urinewegen (35 %), water, verse per dag  
      jonge scheuten van   5 425038 960808
      heide   15 ml (GEU15BRU)
         

 

 

 

5 425038 960532

          50 ml (GEU50BRU)
ZWARTE BES Ribes nigrum Dankzij zijn zeer talrijke Plantaardige 5 à 15  
    eigenschappen die al sinds glycerine, alcohol druppels  
    mensenheugenis bekend zijn, is de (35 %), water, verse per dag  
    zwarte bes een multifunctionele knop knoppen van zwarte   5 430000 058117
   

die kan worden gecombineerd met

de meeste andere knoppen, vandaar

bes   15 ml (GEU15CAS)
 
    zijn aanwezigheid in verschillende      
    complexen GEM-ALL (GC 01), GEM-      
    ART (GC 02), GEM-RELAX (GC 03)      
    GEM-IMMU (GC 09), GEM-RESPI (GC      
   

15), GEM-TONIC (GC 16). Het is een

tonicum en een ontstekingsremmer, beschouwd als het adaptogeen van

   

5 430000 058124

50 ml (GEU50CAS)

    de gemmotherapie      
LIBANONCEDER Cedrus libani Libanonceder wordt aanbevolen bij Plantaardige 5 à 15  
    droge huid zoals eczeem glycerine, alcohol druppels  
      (35 %), water, verse per dag  
      jonge scheuten van   5 430000 058797
      libanonceder   15 ml (GEU15CED)
         

5 430000 058803

          50 ml (GEU50CED)
HAAGBEUK Carpinus Haagbeuk vormt de grote remedie Plantaardige 5 à 15  
  betulus voor een tekort aan bloedplaatjes, glycerine, alcohol druppels  
    een waardevol hulpmiddel bij (35 %), water, per dag  
    chemotherapie. Het werkt ook in verse knoppen van   5 430000 058131
    op het keel-, neus- en oorsysteem. haagbeuk   15 ml (GEU15CHA)
    Om die reden is het aanwezig in het      
 
    complex GEM-RESPI (GC 15).      
         

 

5 430000 058148

          50 ml (GEU50CHA)
UNITAIRE MACERATEN
Benaming Latijnse naam Gebruik Ingrediënten Dosering Code EAN 13
TAMME KASTANJE Castanea sativa

De tamme kastanje bevordert voornamelijk de bloedsomloop in de aderen. Deze is terug te vinden in het complex GEM-VEN (GC 17) alsook in het complex GEM-CELL (GC 05).

Plantaardige glycerine, alcohol (35 %), water, verse knoppen van tamme kastanje

5 à 15

druppels per dag

 

 

 

5 430000 058155

15 ml (GEU15CHT)

 

 

 

5 430000 058162

50 ml (GEU50CHT)

EIK Quercus robur De eik is een krachtig tonicum dat wordt gebruikt bij vermoeidheid en overspanning. Deze is aanwezig in het complex GEM-TONIC (GC 16). Plantaardige glycerine, alcohol (35 %), water, verse knoppen van eik

5 à 15

druppels per dag

5 430000 058179

15 ml (GEU15CHE)

5 430000 058186

50 ml (GEU50CHE)

CITROENBOOM Citrus limon

De citroenboom is een bloedverdunner op het niveau van de aderen. Deze is doeltreffend bij spataderen.

Plantaardige glycerine, alcohol (35 %), water, verse jonge schors van citroenboom

5 à 15

druppels per dag

 5 430000 058193

15 ml (GEU15CIT)

5 430000 058209

50 ml (GEU50CIT)

KORNOELJE Cornus sanguinea Kornoelje is een drainagemiddel voor de aderen en een tonicum voor het vaatstelsel en werkt als hartregelaar Plantaardige glycerine, alcohol (35 %), water, verse knoppen van kornoelje

5 à 15

druppels per dag

5 430000 058810

15 ml (GEU15COR)

5 430000 058827

50 ml (GEU50COR)

ESDOORN Acer campestre

De esdoorn bestrijdt cholesterolverzadiging van de gal en vertraagt zo het neerslaan van galslib in de vorm van kristallen en stenen. Deze vormt een remedie voor atherosclerose.

Plantaardige glycerine, alcohol (35 %), water, verse knoppen van esdoorn

5 à 15

druppels per dag

 5 430000 058834

15 ml (GEU15ERA)

 5 430000 058841

50 ml (GEU50ERA)

VIJGENBOOM Ficus carica

De vijgenboom heeft een evenwichtbrengende en kalmerende werking op heel het lichaam. Deze wordt in het bijzonder gebruikt bij stressproblemen.

Samen met linde (gecombineerd in het complex GEM-NOCTE – GC 11), bevordert het de slaap. Deze is ook aanwezig in de complexen

GEM-RELAX (GC 03) en GEM-COLON (GC 19).

Plantaardige glycerine, alcohol (35 %), water, verse knoppen van vijgenboom

5 à 15

druppels per dag

 5 430000 058216

15 ml (GEU15FIG)

 5 430000 058223

50 ml (GEU50FIG)

UNITAIRE MACERATEN
Benaming Latijnse naam Gebruik Ingrediënten Dosering Code EAN 13
FRAMBOZENSTRUIK Rubus idaeus Frambozenstruik brengt de hormonale functie in evenwicht. Het wordt aanbevolen bij pijnlijke menstruatie. Plantaardige glycerine, alcohol (35 %), water, verse jonge scheuten van frambozenstruik

5 à 15

druppels per dag

 5 430000 058230

15 ml (GEU15FRA)

 5 430000 058247

50 ml (GEU50FRA)

ES Fraxinus excelsior Es bevordert de afvoer van urinezuur. Het wordt aanbevolen bij jichtaanvallen en om de ligamenten te versoepelen. Plantaardige glycerine, alcohol (35 %), water, verse knoppen van es

5 à 15

druppels per dag

 5 430000 058254

15 ml (GEU15FRE)

 5 430000 058261

50 ml (GEU50FRE)

JENEVERBES Juniperus communis

Jeneverbes bevordert de spijsvertering en de darmtransit. Het is doeltreffend bij chronische hepatitis. Het verzekert ook de algemene ontgifting van het lichaam. Het is ook een bestanddeel van de complexen GEM-DEPUR (GC 07) en GEM-OCULO (GC 12)

Plantaardige glycerine, alcohol (35 %), water, verse jonge scheuten van jeneverbes

5 à 15

druppels per dag

 5 430000 058278

15 ml (GEU15GEN)

 5 430000 058285

50 ml (GEU50GEN)

GINKGO BILOBA Ginkgo biloba

Ginkgo werkt in op de volledige bloedsomloop en meer bepaald op de hersendoorbloeding waarvan het de

zuurstoftoevoer stimuleert. Het is in verschillende vormen aanwezig in het complex GEM-KO (GC 08)

Plantaardige glycerine, alcohol (35 %), water, verse jonge scheuten van ginkgo biloba

5 à 15

druppels per dag

 5 430000 058292

15 ml (GEU15GIB)

  5 430000 058308

50 ml (GEU50GIB)

MISTEL Viscum album

Mistel heeft een bloeddrukverlagende werking. In combinatie met meidoorn en daslook in het complex GEM-CIRCU (GC 04), werkt het in op de bloedsomloop.

Plantaardige glycerine, alcohol (35 %), water, verse jonge scheuten van mistel (Dit product mag niet worden verkocht in Frankrijk)

5 à 15

druppels per dag

 5 430000 058315

15 ml (GEU15GUI)

 5 430000 058322

50 ml (GEU50GUI)

MISTEL VAN MEIDOORN Viscum album crataegi Mistel heeft een bloeddrukverlagende werking. Deze mistel is uitsluitend geoogst op meidoorns Plantaardige glycerine, alcohol (35 %), water, verse jonge scheuten van mistel van meidoorn

5 à 15

druppels per dag

 

 5 425038 960549

50 ml (GEU50GAU)

UNITAIRE MACERATEN
Benaming Latijnse naam Gebruik Ingrediënten Dosering Code EAN 13
MISTEL VAN POPULIER Viscum album populi Mistel heeft een bloeddrukverlagende werking. Deze mistel is uitsluitend geoogst op populieren Plantaardige glycerine, alcohol (35 %), water, verse jonge scheuten van mistel van populier

5 à 15

druppels per dag

 

 5 425038 960556

50 ml (GEU50GPE)

MISTEL VAN APPELBOOM Viscum album mali Mistel heeft een bloeddrukverlagende werking. Deze mistel is uitsluitend geoogst op appelbomen Plantaardige glycerine, alcohol (35 %), water, verse jonge scheuten van mistel van appelboom

5 à 15

druppels per dag

 

 5 425038 960563

50 ml (GEU50GPO)

BEUK Fagus sylvatica De beuk is bekend om zijn diuretische en drainerende werking voor de nieren Plantaardige glycerine, alcohol (35 %), water, verse knoppen van beuk

5 à 15

druppels per dag

 5 430000 058858

15 ml (GEU15HET)

 5 430000 058865

50 ml (GEU50HET)

HULST Ilex aquifolium Hulst wordt vaak aanbevolen bij cataract Plantaardige glycerine, alcohol (35 %), water, verse jonge scheuten van hulst

5 à 15

druppels per dag

 5 425038 960815

15 ml (GEU15HOU)

 5 425038 960570

50 ml (GEU50HOU)

SERING Syringa vulgaris De sering is bekend als antistollingsmiddel en wordt vaak voorgesteld bij cardiovasculaire aandoeningen en meer bepaald bij kransslagaderen Plantaardige glycerine, alcohol (35 %), water, verse jonge scheuten van sering

5 à 15

druppels per dag

 5 430000 058896

15 ml (GEU15LIL)

 5 430000 058902

50 ml (GEU50LIL)

MAÏS Zea mays Wortelharen van maïs zijn bekend als beschermer van het vaatstelsel Plantaardige glycerine, alcohol (35 %), water, verse wortelharen van maïs

5 à 15

druppels per dag

 5 430000 058919

15 ml (GEU15MAI)

 5 430000 058926

50 ml (GEU50MAI)

UNITAIRE MACERATEN
Benaming Latijnse naam Gebruik Ingrediënten Dosering Code EAN 13
PAARDENKASTANJE Aesculus hippocastanum

Paardenkastanje bevordert de bloedsomloop in de aderen. Daarom wordt deze gecombineerd met tamme kastanje en lijsterbes in het complex GEM-VEN

(GC 17). Het wordt aanbevolen bij de behandeling van aambeien.

Plantaardige glycerine, alcohol (35 %), water, verse knoppen van paardenkastanje

5 à 15

druppels per dag

 5 430000 058339

15 ml (GEU15MAR)

 5 430000 058346

50 ml (GEU50MAR)

LARIKS Larix Decidua Lariks verzacht het volledige ademhalingsstelsel Plantaardige glycerine, alcohol (35 %), water, verse knoppen van lariks

5 à 15

druppels per dag

 5 425038 960631

15 ml (GEU15MEL)

  5 425038 960648

50 ml (GEU50MEL)

MOERBEIBOOM Morus nigra De moerbeiboom is bekend om zijn regulerende werking van suiker in het bloed Plantaardige glycerine, alcohol (35 %), water, verse jonge scheuten van moerbeiboom

5 à 15

druppels per dag

 

 5 425038 960587

50 ml (GEU50MUR)

BLAUWE BOSBES Vaccinium myrtillus

Blauwe bosbes bevordert de opname van suiker en reguleert het insulinegehalte. Het stimuleert de bloedsomloop in de microhaarvaten. Voor zijn werking op het oogsysteem wordt de blauwe bosbes gecombineerd met jeneverbes in het complex GEM-OCULO (GC 12).

Plantaardige glycerine, alcohol (35 %), water, verse jonge scheuten van blauwe bosbes

5 à 15

druppels per dag

 5 430000 058353

15 ml (GEU15MYR)

 5 430000 058360

50 ml (GEU50MYR)

HAZELAAR Corylus avellana

Hazelaar wordt voornamelijk gebruikt bij bronchitis en astma gepaard met emfyseem. Deze vormt een succesvolle combinatie met zwarte bes en sneeuwbal. Het is een van de bestanddelen van het complex GEM-CELL (GC 05) voor zijn werking op sclerose en fibrose alsook zijn werking op oedemen van de onderste ledematen.

Plantaardige glycerine, alcohol (35 %), water, verse knoppen van hazelaar

5 à 15

druppels per dag

 5 430000 058377

15 ml (GEU15NOI)

 5 430000 058384

50 ml (GEU50NOI)

WALNOOT Juglans regia Walnoot helpt om de darmflora te herstellen. Het wordt ook gebruikt bij aandoeningen van hyperimmunisatie. Walnoot moet alleen worden ingenomen. Plantaardige glycerine, alcohol (35 %), water, verse knoppen van walnoot

5 à 15

druppels per dag

 5 430000 058391

15 ml (GEU15NOY)

 5 430000 058407

50 ml (GEU50NOY)

UNITAIRE MACERATEN
Benaming Latijnse naam Gebruik Ingrediënten Dosering Code EAN 13
OLIJFBOOM Olea europaea

Olijfboom werkt in op de bloedsomloop. Het wordt gebruikt bij tekortkomingen van het geheugen (bijv. black-outs). Om die reden maakt het deel uit van de ingrediënten van het complex GEM-MEMO (GC 10)

Plantaardige glycerine, alcohol (35 %), water, verse jonge scheuten van olijfboom

5 à 15

druppels per dag

 5 430000 058414

15 ml (GEU15OLI)

 5 430000 058421

50 ml (GEU50OLI)

IEP Ulmus campestris

Iep is een drainagemiddel voor de huid.

Het werkt in op de meeste huidproblemen (herpes, acne, eczeem)

Plantaardige glycerine, alcohol (35 %), water, verse knoppen van iep

5 à 15

druppels per dag

 5 430000 058438

15 ml (GEU15ORM)

 5 430000 058445

50 ml (GEU50ORM)

MAAGDENPALM Vinca minor Maagdenpalm werkt in op de hersendoorbloeding en is daarom een remedie voor de derde leeftijd Plantaardige glycerine, alcohol (35 %), water, verse jonge scheuten van maagdenpalm

5 à 15

druppels per dag

 5 430000 058933

15 ml (GEU15PER)

 5 430000 058940

50 ml (GEU50PER)

POPULIER Populus nigra

Naast zijn eigenschappen voor de bloedsomloop, beschikt populier, net zoals propolis, over antibiotische en ontstekingsremmende eigenschappen. Om die reden hebben we deze in het complex GEM-SANA (GC 18) gecombineerd met els.

Plantaardige glycerine, alcohol (35 %), water, verse knoppen van populier

5 à 15

druppels per dag

 5 430000 058452

15 ml (GEU15PEU)

 5 430000 058469

50 ml (GEU50PEU)

BERGDEN Pinus mugo

Bergden is een uitstekende remineralisator. Het bestrijdt de afslijting en vernietiging van

kraakbeen. Het is aanwezig in het complex GEM-ART (GC 02).

Plantaardige glycerine, alcohol (35 %), water, verse knoppen van bergden

5 à 15

druppels per dag

 5 430000 058476

15 ml (GEU15PIM)

 5 430000 058483

50 ml (GEU50PIM)

PLATAAN Platanus orientalis Vaak aanbevolen bij huidproblemen zoals vitiligo, psoriasis of eczeem Plantaardige glycerine, alcohol (35 %), water, verse knoppen van plataan

5 à 15

druppels per dag

 5 430000 058957

15 ml (GEU15PLA)

 5 430000 058964

50 ml (GEU50PLA)

UNITAIRE MACERATEN
Benaming Latijnse naam Gebruik Ingrediënten Dosering Code EAN 13
APPELBOOM Malus communis Appelboom heeft vooral een verdovende werking op het zenuwstelsel. Het helpt ook bij de verspreiding van warmte en is dus nuttig bij opvliegers. Plantaardige glycerine, alcohol (35 %), water, verse knoppen van een appelboom

5 à 15

druppels per dag

 5 430000 058490

15 ml (GEU15POM)

         

 5 430000 058506

          50 ml (GEU50POM)
PAARDENSTAART Equisetum arvense Paardenstaart heeft een remineraliserende werking op osteo-articulair niveau. Het helpt bij het herstel van breuken, bij de strijd tegen osteoporose en tegen haaruitval. Plantaardige glycerine, alcohol (35 %), water, verse jonge scheuten van paardenstaart

5 à 15

druppels per dag

 5 430000 058513

15 ml (GEU15PRL)

 
         

 5 430000 058520

          50 ml (GEU50PRL)
ROZEMARIJN Rosmarinus officinalis

Rozemarijn is een krachtig drainagemiddel voor de lever en een beschermer voor de lever. Het is een algemene ontgifter die de hoeveelheid triglyceriden, ureum, urinezuur en cholesterol verlaagt. De rozemarijn komt tussen in meerdere van onze complexen: GEM-ALL (GC 01), GEM-CHOL (GC 06), GEM-LAX (GC 20), GEM-COLON (GC 19), GEM-MEMO (GC 10), GEM-DEPUR (GC 07), GEM-TONIC (GC 16)

Plantaardige glycerine, alcohol (35 %), water, verse jonge scheuten van rozemarijn

5 à 15

druppels per dag

 5 430000 058537

15 ml (GEU15ROM)

 5 430000 058544

50 ml (GEU50ROM)

GEWONE BRAAM Rubus fructicosus

Gewone braam is een remedie voor het longstelsel (angina, emfyseem, sclerose en longfibrose) en voor obstructieve aandoeningen van de luchtwegen. Gewone braam is ook een remedie voor artrose. Het is een van de bestanddelen van het complex GEM-OSTEO (GC 13).

Plantaardige glycerine, alcohol (35 %), water, verse jonge scheuten van gewone braam

5 à 15

druppels per dag

 5 430000 058551

15 ml (GEU15RON)

 
          5 430000 058568
          50 ml (GEU50RON)
HONDSROOS Rosa canina

Hondsroos stimuleert de groei en het immuunsysteem. Het wordt vooral geïndiceerd voor jonge kinderen die last hebben van terugkerende ontstekingen (neusverkoudheid, oorontsteking en keelontsteking). Het is een

bestanddeel van het complex GEM-

IMMU (GC 09).

Plantaardige glycerine, alcohol (35 %), water, verse jonge scheuten van hondsroos

5 à 15

druppels per dag

 5 430000 058575

15 ml (GEU15ROS)

 
          5 430000 058582
          50 ml (GEU50ROS)
GEWONE ZILVERSPAR Abies alba

Gewone zilverspar draagt bij aan de goede mineralisatie en de bevestiging van calcium in het botmetabolisme, in het bijzonder bij kinderen. Om die reden wordt deze ook gebruikt in de complexen GEM-IMMU

(GC 09) en GEM-COLON (GC 19).

Plantaardige glycerine, alcohol (35 %), water, verse knoppen van gewone zilverspar

5 à 15

druppels per dag

 5 430000 058599

15 ml (GEU15SAP)

 
          5 430000 058605
          50 ml (GEU50SAP)
UNITAIRE MACERATEN
Benaming Latijnse naam Gebruik Ingrediënten Dosering Code EAN 13
WILG Salix alba gemmae Wilg is gekend voor zijn werking op het zenuwstelsel. Het verlicht angsten en angstaanvallen en bevorderd een goede slaap Plantaardige glycerine, alcohol (35 %), water, verse knoppen van wilg

5 à 15

druppels per dag

 5 425038 960822

15 ml (GEU15SAU)

 5 425038 960594

50 ml (GEU50SAU)

WILG MET MANNELIJKE BLOEMEN Salix alba flores males De wilg met mannelijke bloemen is vooral gericht op verschillende seksuele stoornissen en bepaalde gevallen van angsten. Plantaardige glycerine, alcohol (35 %), water, verse katjes van wilg met mannelijke bloemen

5 à 15

druppels per dag

 

 5 425038 960600

50 ml (GEU50SFM)

ROGGE Secale cereale Rogge stimuleert de uitscheidingsorganen en wordt vaak gebruikt als algemeen drainagemiddel. Plantaardige glycerine, alcohol (35 %), water, verse wortels van rogge

5 à 15

druppels per dag

 5 430000 058971

15 ml (GEU15SEI)

 5 430000 058988

50 ml (GEU50SEI)

SEQUOIA Sequoiadendron gigantea

Sequoia is een algemeen tonicum voor het lichaam. Het is actief in de stimulatie van de seksuele activiteit van

de man. Het werkt ook bij de bescherming van het osteo- articulair stelsel. Sequoia is een bestanddeel van de complexen GEM-OSTEO (GC 13), GEM-TONIC (GC 16), GEM-PREST (GC 14)

Plantaardige glycerine, alcohol (35 %), water, verse jonge scheuten van sequoia

5 à 15

druppels per dag

 5 430000 058612

15 ml (GEU15SEQ)

 5 430000 058629

50 ml (GEU50SEQ)

LIJSTERBES Sorbus aucuparia

Lijsterbes is bekend om zijn werking op het bloedsysteem als drainagemiddel voor de aderen. Het werkt in op de hyperviscositeit van het bloed en op de hypocoagulatie. Het is een van de bestanddelen van het complex

GEM-VEN (GC 17)

Plantaardige glycerine, alcohol (35 %), water, verse knoppen van lijsterbes

5 à 15

druppels per dag

 5 430000 058636

15 ml (GEU15SOR)

 5 430000 058643

50 ml (GEU50SOR)

VLIER Sambucus nigra

Gewone vlier bevordert de afvoer van gifstoffen en is de remedie voor constipatie. Het verlicht zware benen bij waterretentie. Het werkt ook ontstekingsremmend voor het osteo-articulaire stelsel. Het is

een van de bestanddelen van het complex GEM-LAX (GC 20)

Plantaardige glycerine, alcohol (35 %), water, verse jonge scheuten van vlier

5 à 15

druppels per dag

 5 430000 058650

15 ml (GEU15SUR)

 5 430000 058667

50 ml (GEU50SUR)

UNITAIRE MACERATEN
Benaming Latijnse naam Gebruik Ingrediënten Dosering Code EAN 13
TAMARISK Tamaris gallica Tamarisk activeert het ijzermetabolisme en wordt aanbevolen voor zijn werking op de bloedplaatjes Plantaardige glycerine, alcohol (35 %), water, verse jonge scheuten van tamarisk

5 à 15

druppels per dag

 5 430000 058995

15 ml (GEU15TAM)

 5 430000 058001

50 ml (GEU50TAM)

LINDE Tilia tomentosa

Linde is welbekend om zijn kalmerende werking. Het is een licht kalmerend middel. Het bevordert de slaap en helpt de duur ervan te verlengen. Het werkt ook als ontgifter voor het lichaam. Linde is een van de bestanddelen van de complexen GEM-NOCTE (GC 11) en GEM-CHOL (GC 06)

Plantaardige glycerine, alcohol (35 %), water, verse knoppen van linde

5 à 15

druppels per dag

 5 430000 058674

15 ml (GEU15TIL)

 5 430000 058681

50 ml (GEU50TIL)

GEWONE LIGUSTER Ligustrum vulgare Gewone liguster, doorgaans liguster genoemd, stimuleert het geheugen en bevordert de concentratie. Plantaardige glycerine, alcohol (35 %), water, verse jonge scheuten van liguster

5 à 15

druppels per dag

 

 5 430000 058889

50 ml (GEU50TRO)

WIJNSTOK Vitis vinifera

Wijnstok helpt gewrichtsvervormingen te vertragen. Het is ook doeltreffend bij darmontstekingen (colitis). Het is aanwezig in het complex GEM-ART (GC 02).

Plantaardige glycerine, alcohol (35 %), water, verse knoppen van wijnstok

5 à 15

druppels per dag

 5 430000 058698

15 ml (GEU15VIG)

 5 430000 058704

50 ml (GEU50VIG)

OOSTERSE WINGERD Ampelopsis tricuspidata Oosterse wingerd verlicht de kleine gewrichten. Plantaardige glycerine, alcohol (35 %), water, verse jonge scheuten van Oosterse wingerd

5 à 15

druppels per dag

 5 430000 058711

15 ml (GEU15VIV)

 5 430000 058728

50 ml (GEU50VIV)

SNEEUWBAL Viburnum lantana Sneeuwbal is een drainagemiddel voor de longen en een antispasmodicum voor de luchtwegen. Het wordt aanbevolen bij chronische allergische reacties en bij astma. Plantaardige glycerine, alcohol (35 %), water, verse knoppen van sneeuwbal

5 à 15

druppels per dag

 5 430000 058735

15 ml (GEU15VIO)

 5 430000 058742

50 ml (GEU50VIO)

MOEDERTINCTUREN (MT)
Benaming Latijnse naam Gebruik Ingrediënten Dosering Code EAN 13
MT KAARDENBOL Dipsacus Fullonum Aanbevolen bij aandoeningen van het type “ziekte van Lyme” Alcohol (35 %), water, verse bladeren van kaardenbol

5 à 15

druppels per dag

 5 425038 960624

50 ml (TMU50CAR)

MT ANDOORN Stachys Sylvatica Aanbevolen bij aandoeningen van het type “fibromyalgie” Alcohol (35 %), water, verse bladeren van andoorn

5 à 15

druppels per dag

 5 425038 960617

50 ml (TMU50EPI)

ANDERE PRODUCTEN
Benaming Latijnse naam Gebruik Ingrediënten Dosering Code EAN 13
BETULEX Betula Cortex Raadpleeg een gezondheidsprofessional voor advies Berkenschors (Betula alba cortex), koolzaadolie, zonnebloemolie, druivenpitolie, eigeel

Volwassenen: 1- 3

soeplepels per dag

 
        Kinderen: 2 theelepels per dag

5 425038 960846

250 ml (CABET250BEX)

BETULINEX Betula Cortex Raadpleeg een gezondheidsprofessional voor advies Berkenschors (Betula alba cortex), koolzaadolie, zonnebloemolie, druivenpitolie, eigeel

Volwassenen: 1- 3

soeplepels per dag

 
        Kinderen: 2 theelepels per dag

5 425038 960853

250 ml (CABE250BIX)

ACUGEM ( 5  elementen)
Benaming Gebruik Ingrediënten Dosering Code EAN 13
Element HOUT

Breng de energie van uw element Hout in evenwicht. Het ondersteunt uw energetische organen: de lever en de galblaas. De geassocieerde emotie is woede. Dit complex moet tijdens het seizoen van de Chinese lente worden ingenomen (van 5 februari tot 14 april)

Knoppen van esdoorn en van zwarte bes, jonge scheuten van jeneverbes en rozemarijn 5 à 15 druppels per dag

5 425038 960785

15 ml (GEAC15BOI)

5 425038 960730

50 ml (GEAC50BOI)

Element WATER

Breng de energie van uw element Water in evenwicht. Het ondersteunt uw energetische organen: de nieren en de blaas. De geassocieerde emotie is angst. Dit complex moet tijdens het seizoen van de Chinese winter worden ingenomen (van 8 november tot 15 januari).

Knoppen van berk, jonge scheuten van sequoia, paardenstaart en frambozenstruik 5 à 15 druppels per dag

5 425038 960778

15 ml (GEAC15EAU)

5 425038 960723

50 ml (GEAC50EAU)

Element VUUR

Breng de energie van uw element Vuur in evenwicht. Het ondersteunt uw energetische organen: het hart, de dunne darm, de hartmeridiaan en de drievoudige verwarmermeridiaan. De geassocieerde emotie is vreugde. Dit complex moet tijdens het seizoen van de Chinese zomer worden ingenomen (van 5 mei tot 16 juli).

Knop van meidoorn, zwarte bes en populier, jonge schors van citroenboom 5 à 15 druppels per dag

5 425038 960747

15 ml (GEAC15FEU)

5 425038 960693

50 ml (GEAC50FEU)

Element METAAL

Breng de energie van uw element Metaal in evenwicht. Het ondersteunt uw energetische organen: de longen en de dikke darm. De geassocieerde emotie is triestheid en melancholie. Dit complex moet tijdens het seizoen van de Chinese herfst worden ingenomen

(van 6 augustus tot 18 oktober).

Jonge scheuten van bosbessenstruik, gewone braam, rozemarijn en hondsroos 5 à 15 druppels per dag

5 425038 960761

15 ml (GEAC15MET)

5 425038 960716

50 ml (GEAC50MET)

Element AARDE

Breng de energie van uw element Aarde in evenwicht. Het ondersteunt uw energetische organen: de milt en de maag. De geassocieerde emotie is overpeinzing en gepieker.

Dit complex moet tijdens de laatste 20 dagen van elk Chinees seizoen worden ingenomen Vóór de zomer: van 15/04 tot 04/05

Vóór de herfst: van 17/07 tot 05/08 Vóór de winter: van 19/10 tot 16/11 Vóór de lente: van 15/04 tot 04/05

Jonge scheuten van blauwe bosbes, jeneverbes, knoppen van vijgenboom en zwarte bes

5 à 15 druppels per dag

5 425038 960754

15 ml (GEAC15TER)

5 425038 960709

50 ml (GEAC50TER)

PROPOLIS COMPOSITUM
Benaming Gebruik Ingrediënten Dosering Code EAN 13
PROPOLIS COMPOSITUM

In de traditionele kruidenkunde is propolis een polyvalente remedie, zowel inwendig als uitwendig. De aanwezigheid van flavonoïden die het immuunsysteem stimuleren geeft het bacteriën- en virusdodende eigenschappen, maar ook schimmeldodende, ontstekingsremmende, antioxidante, verdovende en genezende eigenschappen.

Alcohol* (45 % vol.), MT van Propolis*; essentiële oliën van: Rozemarijncineol* (Rosmarinus officinalis), Ravintsara* (Ravintsara aromatica), Wilde marjolein* (Origanum vulgare), Kaneel* (Cinnamomum zeylanicum.), Mirte* (Myrtus communis), Kruidnagel* (Eugenia caryophyllata), extract van knoppen van Populier* (Populus nigra) 5 druppels meermaals per dag volgens behoefte

 5 425038 960488

15 ml (CAPRO15PCO)

 
        5 425038 960501
        50 ml (CAPRO50PCO)

PROPOLIS COMPOSITUM

Spray

In de traditionele kruidenkunde is propolis een polyvalente remedie, zowel inwendig als uitwendig.  De aanwezigheid van flavonoïden die het immuunsysteem stimuleren geeft het bacteriën- en virusdodende eigenschappen, maar ook schimmeldodende, ontstekingsremmende, antioxidante, verdovende en genezende eigenschappen.

Alcohol* (45 % vol.), MT van Propolis*; essentiële oliën van: Rozemarijncineol* (Rosmarinus officinalis), Ravintsara* (Ravintsara aromatica), Wilde marjolein* (Origanum vulgare), Kaneel* (Cinnamomum zeylanicum.), Mirte* (Myrtus communis), Kruidnagel* (Eugenia caryophyllata), extract van knoppen van Populier* (Populus nigra) 1 à 2 verstuivingen meermaals per dag volgens behoefte

 5 425038 960518

15 ml (CAPRO15SPCO)

SIROPEN
Benaming Gebruik Ingrediënten Dosering Code EAN 13
SIROOP ADEMHALING

Deze siroop biedt snel verlichting en maakt het gemakkelijker om te ademen bij verstopping. De siroop van alant helpt rokers de ongemakken van tabak te bestrijden. Raket, of gewone raket, bevat zwavelverbindingen die de stembanden verzachten. Vlier helpt de natuurlijke afweer in stand te houden en verzacht de geïrriteerde stem en keel.

Siroop van alant compositum* {Eucalyptus* (Eucalyptus globulus labill.) ; verse wortel van Alant* (Inula helenium L.); Longkruid* (Pulmonaria off.) ; gewone raket* (sisymbrium officiales L. Scop.) ; Weegbree* (Plantago major L.); Gember* (Zingiber off.) ; Gepelde gerst* (Hordeum vulg.)} ; water; suiker*, siroop van Vlier* (Sambucus nigra), honing*, extract van knoppen van populier* (Populus nigra L.), essentiële olie van mirte* (Myrtus communis L.).

Volwassenen: 1 theelepel 1 à 5 keer per dag  

Kinderen: 1/2 theelepel 1

à 5 keer per dag

 5 425038 960495

200 ml (CASIR200RESA)

SIROOP ADEMHALING KIND

Dit recept zonder essentiële olie is speciaal ontwikkeld voor kinderen. Zoals de versie Siroop Ademhaling, biedt deze siroop snel verlichting en maakt deze het gemakkelijker om te ademen bij verstopping.

Siroop van alant compositum* {Eucalyptus*(Eucalyptus globulus labill.) ; verse wortel van Alant* (Inula helenium L.); Longkruid* (Pulmonaria off.) ; gewone raket* (sisymbrium officiales L. Scop.) ; Weegbree* (Plantago major L.); Gember* (Zingiber off.) ; gepelde Gerst* (Hordeum vulg.)} ; water; suiker*, siroop van Vlier* (Sambucus nigra), honing*, extract van knoppen van populier* (Populus nigra L.)

Kinderen:

1 theelepel 1 à 5 keer per dag

 5 425038 960860

200 ml (CASIR200RESE)

COSMETICA
Benaming Gebruik Ingrediënten Dosering Code EAN 13
BALSEM MET SMEERWORTEL

Smeerwortel wordt van oudsher gebruikt in de volksgeneeskunde om breuken te verzorgen en open wonden dicht te maken. Zijn hoge gehalte aan allantoïne (vooral in de wortel) heeft een verzachtende en regenererende werking voor de huid. De gecombineerde werking van smeerwortel, sint-janskruid, valkruid en calendula zorgt ervoor dat deze balsem alle huidproblemen kan bestrijden. Een product om altijd bij de hand te hebben!

Berkensap, Valkruid, Sint-janskruid, Smeerwortel, Calendula, vulstof Aanbrengen op de huid en inwrijven

 5 425038 960426

50 g  (COSBA50BGC)

BALSEM GEWRICHTEN EN SPIEREN Deze balsem is speciaal ontwikkeld voor gewrichts- en spieraandoeningen.

Berkensap, Valkruid, Sint-janskruid, Smeerwortel, Calendula, vulstof, essentiële oliën van Terpentijn, kamferrozemarijn, wintergreen, pepermunt en eucalyptus

Aanbrengen op de huid en inwrijven

 5 425038 960877

50 g (COSBA50BAM)

BALSEM BLOEDSOMLOOP ADEREN Deze balsem wordt voorgesteld voor kleine stoornissen van de bloedsomloop. Het verzacht ook gevoelens van verstramming en jeuk. Het laat een gevoel van frisheid en lichtheid achter. Berkensap, Valkruid, Sint-janskruid, Smeerwortel, Calendula, vulstof, essentiële oliën van Cipres, Terpentijn, kamferrozemarijn, echte salie, balsemzilverspar en Thymoltijm Aanbrengen op de huid en inwrijven

 5 425038 960884

50 g (COSBA50BCM)

OCULO- DRUPPELS

Oogdruppels voor comfort die doeltreffende verlichting bieden voor vermoeide, droge of geïrriteerde ogen. Verlicht de schadelijke effecten van langdurig gebruik van computerschermen, van vervuilde of voorbehandelde lucht, van overmatig zonlicht. Dit hydrolaat wordt verkregen door het respecteren van een oud proces van distillatie van bloemen van biologisch geteelde verse korenbloemen. Dit oogwater vormt een beschermende laag op het oogoppervlak dat uitdroging en irritatie vermindert.

Korenbloem (Centaurea cyanus), bronwater

2 à 3 druppels in de ooghoek, meermaals per dag. Te combineren met Gem-Oculo

 5 425038 960471

10 ml (COSGO10OCG)

 

Gebruik van AlphaGem Gemmo therapie

 • Doorgaans 5 druppels 3 maal per dag (tenzij anders aangegeven op de verpakking of anders geadviseerd door uw arts, apotheker of therapeut)e aanbevolen dagelijkse dosering niet overschrijden.
 • Gebruik tussen de maaltijden en aangelegd met een klein beetje bronwater indien gewenst
 • Kinderen verwijzen naar het advies van een gespecialiseerde arts of therapeut
 • Voedingssupplementen van AlphaGem gemmotherapie zijn geen vervanging van een gezonde levensstijl en een evenwichtige voeding, maar kunnen wel een goede aanvulling zijn.
 • Buiten het bereik van jonge kinderen bewaren.
 • Raadpleeg een arts, apotheker of therapeut alvorens supplementen te gebruiken in geval van medicijngebruik, ziekte en gebruik bij kinderen
 • Niet gebruiken bij zwangerschap of lactatie
 • Opmerking:  dit product is geen geneesmiddel maar een gezondheidsproduct
 • Dit vervangt niet de behandeling van een arts.

Alle producten van gemmotherapie Alphagem kan U bestellen via de gezondheidswinkel Ofelia via volgende link, klik hier. 

Orthomoleculaire leefstijlconsultatie en voetreflexologie in gezondheidshuis ORTHOFELIA in Herzele

Dirk De Man

Spoorwegstraat 14

B-9550 HERZELE

Oost-Vlaanderen

Email: info@orthofelia.be

Gsm: 0475 / 82 36 21  

Orthomoleculaire leefstijlconsultatie en voetreflexologie bij groepspraktijk Identity in Berchem

Multidisciplinaire groepspraktijk voor gezondheid en welzijn. 

Fruithoflaan 38/11

2600 Berchem  (Antwerpen)

https://praktijkidentity.be

Maak een afspraak online

voetreflexologie orthomoleculair leefstijltherapeut klinisch psycho neuro immunologie

Klik hier voor online booking

De orthomoleculaire gezondheidspraktijjk is gelegen  in de ruime omgeving van Herzele met name Aalst - Lede - Erpe-Mere - Wetteren - Melle - Oosterzele - Zottegem - Lierde - Brakel - Sint-Lievens-Houtem - Ninove - Haaltert - Geraadsbergen - Oudenaarde alsook in Berchem (Antwerpen)

Gratis download ebook en inschrijving nieuwsbrief

Bezoek ook onze gezondheidswinkel OFELIA

©{year} ORTHOFELIA. Webdesign by Dmd-webdesign.be .