Nervus vagus stimulatie via Nervus Vagus Stimulator

als extra tool in mijn orthomoleculaire KPNI ondersteuning

Image
Image

BINNENKORT IN DE PRAKTIJK

In mijn praktijk bied ik nervus vagus stimulatie aan via een Nervus Vagus Stimulator. Deze innovatieve therapie richt zich op het stimuleren van de nervus vagus, een belangrijke zenuw in het lichaam die een cruciale rol speelt in het autonome zenuwstelsel. Nervus vagus stimulatie kan helpen bij het verbeteren van diverse gezondheidsproblemen door de functie van deze zenuw te optimaliseren.

Wat is de Nervus Vagus?

De nervus vagus is een van de langste zenuwen in het lichaam en loopt van de hersenstam naar de buik, met aftakkingen naar diverse organen, waaronder het hart, de longen en de darmen. Deze zenuw is betrokken bij het reguleren van het parasympathische zenuwstelsel, dat verantwoordelijk is voor het 'rust en herstel' proces in het lichaam. De nervus vagus speelt een essentiële rol in het handhaven van de homeostase, ofwel de stabiele interne toestand van het lichaam.

Voordelen van Nervus Vagus Stimulatie

1. Vermindering van Ontstekingen: De nervus vagus speelt een sleutelrol in het verminderen van ontstekingen in het lichaam. Door stimulatie van deze zenuw kan de productie van ontstekingsbevorderende cytokines worden geremd, wat helpt bij aandoeningen zoals artritis en inflammatoire darmziekten. Dit komt doordat de nervus vagus het cholinerge anti-inflammatoire pad activeert, dat de ontstekingsreacties in het lichaam reguleert.

2. Verbetering van de Spijsvertering: Stimulatie van de nervus vagus kan de spijsvertering verbeteren door het verhogen van de productie van spijsverteringsenzymen en het bevorderen van de darmperistaltiek. Dit helpt bij het verminderen van spijsverteringsklachten zoals het prikkelbare darmsyndroom (PDS). De nervus vagus stimuleert de afgifte van spijsverteringshormonen en -enzymen die essentieel zijn voor een efficiënte vertering van voedsel.

3. Verlichting van Angst en Depressie: De nervus vagus is betrokken bij de regulatie van neurotransmitters zoals serotonine en dopamine, die een rol spelen bij stemming en emoties. Stimulatie van de nervus vagus kan bijdragen aan de vermindering van symptomen van angst en depressie. Dit effect wordt bereikt doordat de nervus vagus de activiteit van het limbisch systeem, het emotionele centrum van de hersenen, beïnvloedt.

4. Verbeterde Hartgezondheid: Door de hartslag en bloeddruk te reguleren, kan nervus vagus stimulatie bijdragen aan een betere cardiovasculaire gezondheid. Dit is vooral gunstig voor mensen met hart- en vaatziekten. De nervus vagus vertraagt de hartslag en verlaagt de bloeddruk door de invloed op het sinoatriale (SA) knooppunt in het hart, wat zorgt voor een regelmatige en rustige hartslag.

5. Versterking van het Immuunsysteem: De stimulatie van de nervus vagus kan het immuunsysteem versterken door het bevorderen van een gezonde immuunrespons en het verminderen van chronische ontstekingen. Dit effect wordt bereikt doordat de nervus vagus de interactie tussen het zenuwstelsel en het immuunsysteem verbetert, wat leidt tot een betere afweer tegen ziekteverwekkers.

6. Bevordering van Ontspanning en Slaap: De nervus vagus helpt bij het reguleren van het parasympathische zenuwstelsel, dat verantwoordelijk is voor ontspanning en herstel. Stimulatie van deze zenuw kan bijdragen aan een betere slaapkwaliteit en algehele ontspanning. Door de nervus vagus te stimuleren, wordt de afgifte van acetylcholine verhoogd, wat de ontspanning bevordert en de slaapcyclus verbetert.

7. Verbeterde Hersengezondheid: De stimulatie van de nervus vagus bevordert de neurogenese, het proces van de vorming van nieuwe neuronen, en de neuroplasticiteit, het vermogen van de hersenen om zich aan te passen en te veranderen. Dit is vooral nuttig voor het herstel van hersenletsel en het verbeteren van cognitieve functies.

8. Verhoogde BDNF-productie: Brain-Derived Neurotrophic Factor (BDNF) is een eiwit dat een cruciale rol speelt in de groei, het onderhoud en de overleving van neuronen. Nervus vagus stimulatie kan de productie van BDNF stimuleren, wat bijdraagt aan neuroplasticiteit en het verbeteren van de hersenfunctie. Dit kan helpen bij het verbeteren van mentale helderheid en het verminderen van de symptomen van depressie en angst.

9. Verbeterde Mitochondriale Functie: Mitochondriën zijn de energiecentrales van onze cellen. Nervus vagus stimulatie kan de functie van mitochondriën verbeteren door het stimuleren van de aanmaak van nieuwe mitochondriën en het verbeteren van de efficiëntie van bestaande mitochondriën. Dit proces bevordert de algehele cellulaire gezondheid en verhoogt de energieniveaus.

10. Vermindering van Depressie en Angsten: Nervus vagus stimulatie kan helpen bij het verminderen van symptomen van depressie en angst. De ontspannende werking van de stimulatie, gecombineerd met de verhoogde productie van BDNF en endorfines, kan een positief effect hebben op de gemoedstoestand. Regelmatige sessies kunnen bijdragen aan een verbeterd mentaal welzijn.

Klinische Studies en Onderzoek

Nervus vagus stimulatie is een goed onderzochte therapie met bewezen effectiviteit in diverse klinische studies. Meer dan 30 klinische onderzoeken, gepubliceerd in vooraanstaande wetenschappelijke tijdschriften, hebben de veiligheid en effectiviteit van nervus vagus stimulatie aangetoond. Deze studies tonen aan dat de therapie effectief is bij het behandelen van aandoeningen zoals chronische pijn, angststoornissen, depressie, epilepsie en inflammatoire aandoeningen. Bovendien is de Nervus Vagus Stimulator een CE-gemarkeerd medisch hulpmiddel, wat betekent dat het voldoet aan de veiligheids- en prestatie-eisen die door Europese regelgeving zijn vastgesteld.

Contra-indicaties

Hoewel nervus vagus stimulatie veel voordelen biedt, zijn er enkele contra-indicaties waar je rekening mee moet houden. Het is belangrijk om voorafgaand aan een sessie medisch advies in te winnen als je:

 • Een pacemaker of andere geïmplanteerde elektronische apparaten hebt.
 • Lijdt aan epilepsie of andere neurologische aandoeningen.
 • Zwanger bent.
 • Ernstige hartproblemen hebt.
 • Een permanente metalen of elektronische implantaat in de buurt van het oor hebt.

Hoe Werkt de Nervus Vagus Stimulator?

De Nervus Vagus Stimulator is een apparaat dat lichte elektrische impulsen afgeeft om de nervus vagus te stimuleren. Deze impulsen zijn niet pijnlijk en worden via de huid toegediend met behulp van elektroden die meestal achter het oor worden geplaatst. De sessies duren meestal tussen de 15 en 30 minuten en zijn volledig niet-invasief.

Integratie met Voetreflexologie en Lichaamsmassage

In mijn praktijk combineer ik nervus vagus stimulatie met voetreflexologie en lichaamsmassage voor een holistische benadering van gezondheid en welzijn. Deze combinatietherapieën versterken elkaars effecten en bieden een diepere ontspanning en een verbeterde algehele gezondheid. Voetreflexologie helpt bij het stimuleren van specifieke punten die corresponderen met verschillende organen en systemen in het lichaam, terwijl de lichaamsmassage helpt bij het verminderen van spierspanning en het bevorderen van de doorbloeding. Je kunt een lichte tinteling voelen, maar de behandeling is over het zeer ontspannend. 

Plan Een Sessie

Ervaar zelf de vele voordelen van deze innovatieve therapie door vandaag nog een sessie voetreflexologie of lichaamsmassage te plannen. Neem contact met ons op om een afspraak te maken en ontdek hoe nervus vagus stimulatie je gezondheid en welzijn kan verbeteren.

Meer Info op https://nurosym.com/


Links naar Klinische Studies en Onderzoek

 1. Vagus Nerve Stimulation for Treatment-Resistant Depression
 2. Vagus Nerve Stimulation in Epilepsy Treatment
 3. Cardiovascular Effects of Vagus Nerve Stimulation
 4. Anti-inflammatory Effects of Vagus Nerve Stimulation
 5. Cognitive Function Improvement with Vagus Nerve Stimulation
 6. Vagus Nerve Stimulation in Patients with Heart Failure

Orthomoleculaire leefstijlconsultatie en voetreflexologie in gezondheidshuis ORTHOFELIA in Herzele

Dirk De Man

Spoorwegstraat 14

B-9550 HERZELE

Oost-Vlaanderen

Email: info@orthofelia.be

Gsm: 0475 / 82 36 21  

Orthomoleculaire leefstijlconsultatie en voetreflexologie bij groepspraktijk Identity in Berchem

Multidisciplinaire groepspraktijk voor gezondheid en welzijn. 

Fruithoflaan 38/11

2600 Berchem  (Antwerpen)

https://praktijkidentity.be

Maak een afspraak online

voetreflexologie orthomoleculair leefstijltherapeut klinisch psycho neuro immunologie

Klik hier voor online booking

De orthomoleculaire gezondheidspraktijjk is gelegen  in de ruime omgeving van Herzele met name Aalst - Lede - Erpe-Mere - Wetteren - Melle - Oosterzele - Zottegem - Lierde - Brakel - Sint-Lievens-Houtem - Ninove - Haaltert - Geraadsbergen - Oudenaarde alsook in Berchem (Antwerpen)

Gratis download ebook en inschrijving nieuwsbrief

Bezoek ook onze gezondheidswinkel OFELIA

©2024 ORTHOFELIA. Webdesign by Dmd-webdesign.be .