Orthomoleculair KPNI Therapeut: Jouw Partner in Gezondheid

Als orthomoleculair KPNI therapeut bied ik gespecialiseerde ondersteuning voor diverse gezondheidsklachten. Mijn holistische benadering helpt je om de oorzaken van je klachten aan te pakken en je algehele welzijn te verbeteren. Hieronder vind je een overzicht van de gezondheidsproblemen die ik behandel:

Hoge Bloeddruk en Stresssymptomen

Met op maat gemaakte adviezen help ik je om hoge bloeddruk en stressgerelateerde klachten te verminderen. Door middel van leefstijlaanpassingen, voeding en stressmanagement kun je jouw gezondheid verbeteren.

Diabetes Type II

Ik bied ondersteuning voor mensen met diabetes type II door voedingsadviezen, supplementen en leefstijlveranderingen die je bloedsuikerspiegel helpen reguleren en je energieniveau verbeteren.

Darm-, Leverproblemen en Ontgiftiging

Door middel van specifieke voedingsstrategieën en supplementen help ik je bij het optimaliseren van je spijsvertering en het ontgiften van je lichaam.

Gewrichtspijnen

Met gerichte therapieën en voedingsaanpassingen kan ik je helpen om gewrichtspijn te verminderen en je mobiliteit te verbeteren.

Oud Worden in Goede Gezondheid

Ik bied begeleiding om gezond ouder te worden door middel van preventieve gezondheidszorg en leefstijlaanpassingen.

Menopauzale Klachten en Menstruatieproblemen

Ik bied ondersteuning voor vrouwen die last hebben van menopauzale klachten en menstruatieproblemen, door middel van hormonale balans en voedingsadviezen.

Migraine en Hoofdpijn

Door het identificeren van triggers en het aanpassen van je dieet en levensstijl help ik je om migraine en hoofdpijn te verminderen.

Auto-immuunziektes

Met een holistische benadering help ik bij het beheer van auto-immuunziekten door het versterken van je immuunsysteem en het verminderen van ontstekingen.

Gewichtsproblematiek

Ik bied begeleiding bij gewichtsverlies door middel van gepersonaliseerde voedingsadviezen en leefstijlveranderingen.

Burnout Klachten

Met gerichte interventies help ik je om burnout klachten te verminderen en je veerkracht te herstellen.

Slaap- en Vermoeidheidsproblemen

Ik help je om beter te slapen en je energieniveau te verhogen door middel van slaapmanagement, voeding en supplementen.

Herstellen of Versterken van de Lichaamsbarrières (bv. Darm, Huid, Longen)

Ik ondersteun het herstel en de versterking van je lichaamsbarrières met gerichte voedingsadviezen en supplementen.

Verbeteren van de Energiehuishouding en Energieherverdeling

Met op maat gemaakte adviezen help ik je om je energiehuishouding te optimaliseren en je energieniveaus te balanceren.

Verbeteren van de Herstelcapaciteit van het Lichaam

Ik bied ondersteuning om de natuurlijke herstelcapaciteit van je lichaam te verbeteren door middel van voeding, suppletie en leefstijlveranderingen.

En Meer...

Neem contact op voor een consult en ontdek hoe ik je kan helpen je gezondheid te verbeteren en een gebalanceerd leven te leiden.

Orthomoleculaire consultatie met KPNI visie

Jouw Gezondheid in Balans: Mijn Onderzoek en Begeleiding

In mijn praktijk onderzoek ik de oorzaken van jouw gezondheidsproblemen en leg ik de verbanden uit tussen deze oorzaken en jouw symptomen. Mijn aanpak omvat een grondige analyse van diverse aspecten van jouw gezondheid om een compleet beeld te krijgen en een effectief ondersteuningsplan te creëren.

Wat Ik Onderzoek

 • Energiebalans: Ik analyseer hoe jouw energie door je lichaam stroomt en identificeer mogelijke blokkades die je welzijn beïnvloeden. Een goede energiebalans is cruciaal voor een gezond lichaam en geest.
 • Slaappatroon: Een diepgaande evaluatie van je slaappatronen helpt om te begrijpen hoe deze je algehele gezondheid en dagelijks functioneren beïnvloeden. Slechte slaap kan leiden tot tal van gezondheidsproblemen.
 • Spijsvertering: Ik beoordeel je spijsverteringsproces om eventuele problemen op te sporen die je welzijn kunnen beïnvloeden. Een gezonde spijsvertering is de basis van een goede gezondheid.
 • Eetpatroon: Ik bekijk je voedingsgewoonten en hoe deze bijdragen aan je lichamelijke en geestelijke gezondheid. Een gebalanceerd dieet speelt een belangrijke rol in het behoud van vitaliteit.
 • Gezinssituatie: Je thuisomgeving kan een grote invloed hebben op je gezondheid. Ik bespreek hoe je gezinsdynamiek en leefomgeving je welzijn beïnvloeden en geef advies voor verbeteringen.
 • Medische Voorgeschiedenis: Ik neem je medische geschiedenis door om een volledig beeld te krijgen van je gezondheid. Dit helpt om onderliggende problemen en risicofactoren te identificeren.
 • Andere Gezondheidsklachten: Ik identificeer en bespreek andere aanwezige klachten om een totaaloverzicht te krijgen en effectieve oplossingen te vinden.
 • Werksituatie: Werkstress en je werkomgeving kunnen een aanzienlijke impact hebben op je gezondheid. Ik onderzoek hoe deze factoren bijdragen aan jouw klachten en geef advies om hiermee om te gaan.
 • Socio-emotionele Stressoren: Sociale en emotionele factoren kunnen veel stress veroorzaken. Ik kijk naar deze factoren en hoe ze je welzijn beïnvloeden, en geef strategieën om stress te verminderen.
 • Kennisoverdracht: Het is belangrijk dat je begrijpt waarom bepaalde adviezen worden gegeven. Ik leg uit hoe de processen in je lichaam werken en hoe mijn aanbevelingen je kunnen helpen.

Persoonlijk Ondersteuningsplan

Op basis van mijn bevindingen stel ik een persoonlijk ondersteuningsplan op dat bestaat uit verschillende leefstijlinterventies:

 • Voeding: Aanpassingen aan je dieet zijn essentieel voor een betere gezondheid en meer energie. Ik geef praktische en haalbare voedingsadviezen.
 • Bioritme: Het optimaliseren van je dagelijkse ritme ondersteunt je biologische klok en verbetert je algehele welzijn. Ik help je een gezond bioritme te ontwikkelen.
 • Beweging: Fysieke activiteiten zijn belangrijk voor zowel je fysieke als mentale gezondheid. Ik geef aanbevelingen voor bewegingsvormen die passen bij jouw behoeften en doelen.
 • Ademhaling: Ademhalingstechnieken kunnen je helpen om stress te verminderen en je energieniveau te verhogen. Ik leer je effectieve ademhalingsoefeningen.
 • Supplementen: Soms zijn supplementen nodig om tekorten aan te vullen of specifieke gezondheidsdoelen te ondersteunen. Ik geef op maat gemaakte aanbevelingen voor supplementen.

Persoonlijke Opvolging

 • Voortdurende Vooruitgang en Begeleiding: Ik volg je vooruitgang nauwlettend op en sta altijd klaar om je vragen te beantwoorden. Dit zorgt ervoor dat je je ondersteund voelt tijdens je hele traject.
 • Aanpassingen en Nieuwe Interventies: Ik pas het ondersteuningsplan regelmatig aan en voeg nieuwe interventies toe om jouw gezondheid optimaal te ondersteunen. Zo blijf je altijd op de juiste weg naar een betere gezondheid.

Met dit plan streef ik naar een gebalanceerd en gezond leven voor jou. Neem vandaag nog contact op voor een consult en ontdek hoe ik je kan helpen je gezondheid te verbeteren.

Orthomoleculaire leefstijlconsultatie en voetreflexologie in gezondheidshuis ORTHOFELIA in Herzele

Dirk De Man

Spoorwegstraat 14

B-9550 HERZELE

Oost-Vlaanderen

Email: info@orthofelia.be

Gsm: 0475 / 82 36 21  

Orthomoleculaire leefstijlconsultatie en voetreflexologie bij groepspraktijk Identity in Berchem

Multidisciplinaire groepspraktijk voor gezondheid en welzijn. 

Fruithoflaan 38/11

2600 Berchem  (Antwerpen)

https://praktijkidentity.be

Maak een afspraak online

voetreflexologie orthomoleculair leefstijltherapeut klinisch psycho neuro immunologie

Klik hier voor online booking

De orthomoleculaire gezondheidspraktijjk is gelegen  in de ruime omgeving van Herzele met name Aalst - Lede - Erpe-Mere - Wetteren - Melle - Oosterzele - Zottegem - Lierde - Brakel - Sint-Lievens-Houtem - Ninove - Haaltert - Geraadsbergen - Oudenaarde alsook in Berchem (Antwerpen)

Gratis download ebook en inschrijving nieuwsbrief

Bezoek ook onze gezondheidswinkel OFELIA

©2024 ORTHOFELIA. Webdesign by Dmd-webdesign.be .