ORTHOMOLECULAIR LEEFSTIJLADVIES VOLGENS DE KLINISCH PSCYHO NEURO IMMUNOLOGIE

Het symptoom is zelden het werkelijk probleem

Blijf je worstelen met het vinden van een oplossing voor jouw (chronische) klachten en weet je niet meer welke richting je moet inslaan? Geen paniek! Samen gaan we op ontdekkingsreis om te achterhalen wat jou kan ondersteunen. Ik benader jouw klachten vanuit verschillende perspectieven en stel een ondersteuningsplan op dat aansluit bij jouw specifieke behoeften. Wat is er nodig om jou weer op het juiste spoor te krijgen?


Aanpak oorzaak van chronische klachten

 • Hoge bloeddruk en andere stresssymptomen

 • Diabetes type II

 • Darm-, leverproblemen en ontgiftiging 

 • Gewrichtspijnen

 • Menopauzale klachten en menstruatieproblemen

 • Migraine en hoofdpijn

 • Auto-immuunziektes

 • Gewichtsproblematiek

 • Slaap- en vermoeidheidsproblemen

 • Herstellen of versterken van de lichaamsbarrières (bv. darm, huid, longen)

 • Verbeteren van de energiehuishouding en energieherverdeling

 • Verbeteren van de herstelcapaciteit van het lichaam

 • Burnout klachten

 • Oud worden in goede gezondheid

 • ...

Orthomoleculaire
consultatie met KPNI visie

 • Ik onderzoek de oorzaken van jouw problemen en leg het verband uit tussen de oorzaken en jouw symptomen.

 • We bekijken jouw energiebalans, slaappatroon, spijsvertering, eetpatroon, gezinssituatie, medische voorgeschiedenis, andere gezondheidsklachten, werksituatie, socio-emotionele stressoren …

 • Ik breng kennis over. Zo begrijp je waarom bepaalde adviezen worden gegeven en hoe de processen in het lichaam werken.

 • Ik stel een persoonlijk ondersteuningsplan op, dat bestaat uit leefstijlinterventies zoals voeding, bioritme, beweging, ademhaling,, ... en aangepaste supplementen indien nodig.


Orthomoleculaire
opvolgconsultatie

 • Ik volg de vooruitgang op en geef een antwoord op jouw vragen 

 • Ik stuur het ondersteuningsplan bij en/of bouw nieuwe interventies in.

 • Een opvolgingsconsult kan enkel telefonisch ingepland worden. 

Voor wat staat Klinisch psychoneuro-immunologie ?

Klinisch psychoneuro-immunologie (KPNI) is een vakgebied dat de interacties tussen psychologische processen, het zenuwstelsel en het immuunsysteem onderzoekt.

De principes van de klinische psychoneuro-immunologie zijn gericht op het begrijpen hoe mentale en emotionele toestanden de lichamelijke gezondheid beïnvloeden, met name de immuunrespons. Hoewel het vakgebied breed is en zich voortdurend ontwikkelt, volgen hier enkele belangrijke principes die verband houden met klinische psychoneuro-immunologie:

1. Mind-Body Connection: Klinische psychoneuro-immunologie erkent de onderlinge verbondenheid van lichaam en geest. Het onderzoekt hoe mentale en emotionele toestanden, zoals stress, angst en depressie, de functie van het immuunsysteem en de algehele gezondheid kunnen beïnvloeden.

2. Stress en immuunfunctie: Chronische stress heeft een aanzienlijke invloed op de immuunfunctie. PNI-onderzoeken onderzoeken hoe stresshormonen, zoals cortisol, immuuncellen beïnvloeden en hun vermogen om op ziekteverwekkers te reageren.

3. Neurotransmitters en immuunrespons: Neurotransmitters, dit zijn chemicaliën die signalen in de hersenen overbrengen, kunnen ook de immuunfunctie beïnvloeden. PNI onderzoekt hoe stoffen als serotonine en dopamine een rol spelen bij het moduleren van de immuunrespons.

4. Gedragsfactoren: Gezondheidsgedrag, waaronder voeding, lichaamsbeweging en slaap, wordt erkend als belangrijke factoren in de psychoneuro-immunologie. Dit gedrag kan zowel het psychologische welzijn als de immuunfunctie beïnvloeden.

5. Psychosociale factoren: Sociale steun, relaties en sociaal isolement worden bij PNI als belangrijk beschouwd. Positieve sociale interacties en een sterk ondersteunend netwerk kunnen bijdragen aan een gezonder immuunsysteem.

6. Individuele verschillen: PNI erkent dat individuen verschillend kunnen reageren op stressoren op basis van genetische, psychologische en omgevingsfactoren. Het begrijpen van deze individuele verschillen is cruciaal bij het afstemmen van interventies.

7. Mindfulness- en ontspanningstechnieken: Technieken die ontspanning en mindfulness bevorderen, zoals meditatie en diepe ademhaling, worden in PNI bestudeerd vanwege hun potentieel om zowel de geestelijke gezondheid als het immuunsysteem positief te beïnvloeden.

9. Psychologische interventies: PNI-onderzoek onderzoekt de effecten van psychologische interventies, zoals cognitieve gedragstherapie (CGT) en stressmanagement, op de immuunfunctie en de algehele gezondheid.

10. Bidirectionele communicatie: PNI benadrukt de bidirectionele communicatie tussen het centrale zenuwstelsel, het endocriene systeem en het immuunsysteem. Signalen reizen tussen deze systemen, en veranderingen in het ene systeem kunnen de andere beïnvloeden.

Het integreren van principes uit PNI in de klinische praktijk kan een multidisciplinaire aanpak inhouden, waarbij zowel fysieke als psychologische aspecten van de gezondheid in aanmerking worden genomen.

Orthomoleculaire leefstijlconsultatie en voetreflexologie in gezondheidshuis ORTHOFELIA in Herzele

Dirk De Man

Spoorwegstraat 14

B-9550 HERZELE

Oost-Vlaanderen

Email: info@orthofelia.be

Gsm: 0475 / 82 36 21  

Orthomoleculaire leefstijlconsultatie en voetreflexologie bij groepspraktijk Identity in Berchem

Multidisciplinaire groepspraktijk voor gezondheid en welzijn. 

Fruithoflaan 38/11

2600 Berchem  (Antwerpen)

https://praktijkidentity.be

Maak een afspraak online

voetreflexologie orthomoleculair leefstijltherapeut klinisch psycho neuro immunologie

Klik hier voor online booking

De orthomoleculaire gezondheidspraktijjk is gelegen  in de ruime omgeving van Herzele met name Aalst - Lede - Erpe-Mere - Wetteren - Melle - Oosterzele - Zottegem - Lierde - Brakel - Sint-Lievens-Houtem - Ninove - Haaltert - Geraadsbergen - Oudenaarde alsook in Berchem (Antwerpen)

Gratis download ebook

Bezoek ook onze gezondheidswinkel OFELIA