Waarom steeds Q10 in combinatie met cholesterolverlagende middelen

Waarom steeds Q10 in combinatie met cholesterolverlagende middelen

Een belangrijk aspect dat vaak vergeten wordt bij het gebruik van statines of rode rijst om de cholesterolwaarden naar beneden te krijgen is de rol van Q10-suppletie.

Statines en rode rijst zijn veelgebruikte middelen om het cholesterolgehalte te verlagen. Hoewel ze effectief zijn, kunnen ze ook bijwerkingen veroorzaken, waaronder spierpijn en vermoeidheid. Deze bijwerkingen kunnen worden veroorzaakt door een afname van de niveaus van co-enzym Q10 in het lichaam.

Statines en rode rijst werken beide door het remmen van het enzym HMG-CoA-reductase, dat betrokken is bij de biosynthese van cholesterol in de lever. Dit remt de productie van cholesterol in het lichaam en verlaagt het totale cholesterolgehalte in het bloed.Maar deze rem zal ook ervoor zorgen dat het coenzym q10 niet aangemaakt wordt.

Q10 is een essentiële voedingsstof die een cruciale rol speelt in de energieproductie in onze cellen en de gezondheid van onze spieren en organen ondersteunt. Het is ook een krachtige antioxidant die ons beschermt tegen oxidatieve schade o.a. aan het hart en ontstekingen.

Wanneer we dus statines of rode rijst gebruiken, zal de productie van Q10 verminderen. Dit kan leiden tot een tekort aan Q10, wat op zijn beurt spierpijn, vermoeidheid en andere bijwerkingen kan veroorzaken.

Om dit tekort aan te vullen en mogelijke bijwerkingen te verminderen, is het raadzaam om Q10-supplementen te gebruiken tijdens het gebruik van statines of rode rijst. Door dagelijks een Q10-supplement in te nemen, kunt u helpen om de Q10-niveaus in uw lichaam op peil te houden en de mogelijke bijwerkingen van deze medicijnen te verminderen.

Hier zijn een aantal studies die u kan nalezen aangaande Q10:

 Studie

 Studie

Orthomoleculaire leefstijlconsultatie en voetreflexologie in gezondheidshuis ORTHOFELIA in Herzele

Dirk De Man

Spoorwegstraat 14

B-9550 HERZELE

Oost-Vlaanderen

Email: info@orthofelia.be

Gsm: 0475 / 82 36 21  

Orthomoleculaire leefstijlconsultatie en voetreflexologie bij groepspraktijk Identity in Berchem

Multidisciplinaire groepspraktijk voor gezondheid en welzijn. 

Fruithoflaan 38/11

2600 Berchem  (Antwerpen)

https://praktijkidentity.be

Maak een afspraak online

voetreflexologie orthomoleculair leefstijltherapeut klinisch psycho neuro immunologie

Klik hier voor online booking

De orthomoleculaire gezondheidspraktijjk is gelegen  in de ruime omgeving van Herzele met name Aalst - Lede - Erpe-Mere - Wetteren - Melle - Oosterzele - Zottegem - Lierde - Brakel - Sint-Lievens-Houtem - Ninove - Haaltert - Geraadsbergen - Oudenaarde alsook in Berchem (Antwerpen)

Gratis download ebook

Bezoek ook onze gezondheidswinkel OFELIA