Voetreflexologie en de ondersteuning b!ij posttraumatische stressstoornis (PTSS)

Voetreflexologie en de ondersteuning b!ij posttraumatische stressstoornis (PTSS)

Bij het horen van de term posttraumatische stressstoornis (PTSS) denk je reflexmatig aan soldaten die worstelen met de nasleep van hun tijd op het slagveld. De eerlijkheid gebiedt te zeggen dat terugkerende veteranen vaak worstelen met de gebeurtenissen waarvan zij getuige waren en waaraan zij deelnamen in tijden van conflict. PTSD is echter niet alleen iets dat soldaten overkomt. In plaats daarvan is het een aandoening die kan worden veroorzaakt door een aantal traumatische gebeurtenissen. Een behandeling die veel patiënten lijkt te helpen, is het gebruik van voetreflexologietherapie.

Wie heeft er nog meer last van PTSS?
PTSS is een aandoening die iedereen kan treffen die een trauma heeft opgelopen. Dat trauma kan fysiek, mentaal of emotioneel zijn, hoewel het doorgaans gepaard gaat met gewelddadige gebeurtenissen. Vrouwen kunnen soms last krijgen van PTSS in de nasleep van het bevallingsproces, vooral als er sprake was van abnormaal hoge zorgen over de zwangerschap. Een pijnlijke geboorten en ongebruikelijke complicaties kunnen deze stress ook veroorzaken.

Anderen die PTSD ervaren, zijn onder meer overlevenden van huiselijk geweld, wetshandhavers die betrokken zijn geweest bij schietpartijen, mensen die hebben geleden onder natuurrampen, en zo veel meer. Vrijwel iedereen kan door deze stressstoornis worden getroffen na het doorstaan ​​van een schokkende gebeurtenis of omstandigheid. De symptomen zijn voor familieleden of patiënten niet altijd gemakkelijk te diagnosticeren, maar omvatten zaken als angst, depressie, emotionele gevoelloosheid en altijd terugkerende flashbacks naar de opruiende gebeurtenis.

Kan reflexologie hun lijden verlichten?
Onderzoekers hebben posttraumatische stressstoornis lange tijd bestudeerd en verschillende soorten behandelingsmethoden toegepast om patiënten die aan de aandoening lijden te helpen. Dat onderzoek heeft de afgelopen jaren geleid tot onderzoeken om te bepalen of reflexologie kan helpen bij het herstel van de patiënt. Hoewel er verschillende onderzoeken naar reflexologie zijn uitgevoerd door scholen en maatschappelijk werkers in plaatsen als het Verenigd Koninkrijk en Noord-Ierland, lijkt het beste bewijs te zijn ontwikkeld door middel van tests door Israëlische onderzoekers.

Met behulp van een testgroep van vijftien Israëlische soldaten die aan PTSS leden, ontdekten de Israëli's dat reguliere reflexologietherapie van aanzienlijk nut bleek te zijn bij het verminderen van de stressgerelateerde symptomen van deze patiënten. Met twee of meer reflexologiesessies per week ondervonden deze patiënten een merkbare vermindering van hun depressie, emotionele onbalans en behoefte aan medicatie. Bovendien ervoeren ze verbeterde slaappatronen en concentratie. Deze resultaten weerspiegelden ook de bevindingen van onderzoekers in andere landen.

Of je nu last hebt van PTSS of een mildere vorm van stress of pijn, de kans is groot dat deze therapie ook jou kan helpen. Bel ons vandaag nog om uw afspraak te plannen en ontdek de vele geweldige voordelen die reflexologie kan bieden.

Lees hier de studie

Orthomoleculaire leefstijlconsultatie en voetreflexologie in gezondheidshuis ORTHOFELIA in Herzele

Dirk De Man

Spoorwegstraat 14

B-9550 HERZELE

Oost-Vlaanderen

Email: info@orthofelia.be

Gsm: 0475 / 82 36 21  

Orthomoleculaire leefstijlconsultatie en voetreflexologie bij groepspraktijk Identity in Berchem

Multidisciplinaire groepspraktijk voor gezondheid en welzijn. 

Fruithoflaan 38/11

2600 Berchem  (Antwerpen)

https://praktijkidentity.be

Maak een afspraak online

voetreflexologie orthomoleculair leefstijltherapeut klinisch psycho neuro immunologie

Klik hier voor online booking

De orthomoleculaire gezondheidspraktijjk is gelegen  in de ruime omgeving van Herzele met name Aalst - Lede - Erpe-Mere - Wetteren - Melle - Oosterzele - Zottegem - Lierde - Brakel - Sint-Lievens-Houtem - Ninove - Haaltert - Geraadsbergen - Oudenaarde alsook in Berchem (Antwerpen)

Gratis download twee ebooks

Bezoek ook onze gezondheidswinkel OFELIA