Welke lichaamssensaties kan jij voelen tijdens een voetreflexologie sessie?

Welke lichaamssensaties kan jij voelen tijdens een voetreflexologie sessie?

Hoewel individuele ervaringen kunnen variëren, zijn enkele veelvoorkomende sensaties die jij en ik  kunnen voelen tijdens een reflexologiesessie:

Ontspanning: Veel mensen ervaren een diep gevoel van ontspanning tijdens een reflexologiesessie. De druk die op specifieke punten wordt uitgeoefend, kan helpen spanning los te laten en algehele ontspanning te bevorderen.

Warmte of tintelend gevoel: Sommige mensen melden dat ze warmte of een tintelend gevoel voelen in de gebieden waaraan wordt gewerkt. Dit kan worden toegeschreven aan een verhoogde bloedcirculatie en energiestroom.

Gevoeligheid of tederheid: Bepaalde punten op de voeten of handen kunnen gevoeliger zijn dan andere. Reflexologen zijn van mening dat gevoeligheid op specifieke gebieden kan duiden op een onbalans of blokkade in het overeenkomstige orgaan of systeem.

Energetische stroom: Beoefenaars praten vaak over het concept van energiestroom of Qi (uitgesproken als "chee"). Sommige mensen kunnen tijdens een reflexologiesessie een subtiele energetische stroom of beweging voelen, waarvan wordt aangenomen dat deze verband houdt met het in evenwicht brengen van de energie in het lichaam.

Pijnverlichting: Reflexologie wordt soms gebruikt om pijn te verlichten, en individuen kunnen na een sessie op bepaalde gebieden een vermindering van pijn of ongemak ervaren.

Kraken: Het voelt alsof ik kleine harde kristallen onder de huid verpletter,

Verbeterde slaap en stemming: Hoewel het geen direct lichaamsgevoel is, melden veel mensen een betere slaap en een beter humeur na reflexologiesessies. De ontspanning en stressvermindering die gepaard gaan met reflexologie kunnen bijdragen aan deze positieve effecten.

Wanneer worden deze gevoeld?  Deze sensaties worden meestal gevoeld wanneer de zenuwuiteinden in een reflex zijn gestimuleerd en er een verandering in het lichaam plaatsvindt. Het is niet altijd het bijbehorende lichaamsdeel waar u dit gevoel zult voelen. Soms zal dit in de voeten of andere delen van het lichaam zijn. Vaak de benen of het hoofd, maar het kan overal zijn!!  Vaak voel ik een verandering in hitte, golven, tintelingen en pulsen door mijn hele lichaam. Dit is meestal het geval wanneer ik de energielinktechnieken uitvoer. Ik gebruik dit als maatstaf om verder te gaan wanneer deze sensaties voor mij veranderen of kalmeren.

Wat betekenen deze sensaties?

Deze sensaties geven aan dat er een onbalans is in de reflex en weerspiegelen vaak hoe u zich fysiek en/of emotioneel voelt. Dit kan verband houden met uw verleden of met wat u momenteel ervaart. Iedereen is anders!

Een onbalans betekent niet noodzakelijkerwijs dat er iets ernstig mis is met het betreffende lichaamsdeel, maar dat uw energiestroom 'vastloopt' of verminderd is, wat een impact heeft op uw bloedsomloop. Onevenwichtigheden kunnen worden veroorzaakt door fysieke, emotionele, traumatische of omgevingservaringen waarmee u te maken heeft of krijgt. 

Als reflexoloog bespreek ik elke onbalans met u om te proberen te achterhalen waarom deze is ontstaan. Dit ligt misschien voor de hand, maar het kan enkele sessies duren voordat u de redenen achter de onbalans begrijpt. Onevenwichtigheden kunnen van sessie tot sessie veranderen, omdat de reflex mogelijk niet de energie heeft die hij nodig heeft om te reageren of omdat andere reflexen opnieuw in evenwicht moeten worden gebracht voordat andere kunnen worden gedeblokkeerd.

De technieken die in de reflexologie worden gebruikt, zijn meestal de vingers, duimen en knokkels. De bewegingen stimuleren de zenuwuiteinden en moedigen hen aan om te vuren en verhogen de energiestroom naar het betreffende lichaamsdeel. Deze energie zorgt ervoor dat het lichaam zijn eigen natuurlijke genezingssysteem kan starten om het lichaam opnieuw in balans te brengen. Omdat het lichaam en zijn systemen allemaal met elkaar verbonden zijn, is het belangrijk om de hele voet en dus het hele lichaam te trainen. Specifieke reflexen of systemen die zich uit balans voelen, zullen tijdens een sessie worden aangepakt.

Orthomoleculaire leefstijlconsultatie en voetreflexologie in gezondheidshuis ORTHOFELIA in Herzele

Dirk De Man

Spoorwegstraat 14

B-9550 HERZELE

Oost-Vlaanderen

Email: info@orthofelia.be

Gsm: 0475 / 82 36 21  

Orthomoleculaire leefstijlconsultatie en voetreflexologie bij groepspraktijk Identity in Berchem

Multidisciplinaire groepspraktijk voor gezondheid en welzijn. 

Fruithoflaan 38/11

2600 Berchem  (Antwerpen)

https://praktijkidentity.be

Maak een afspraak online

voetreflexologie orthomoleculair leefstijltherapeut klinisch psycho neuro immunologie

Klik hier voor online booking

De orthomoleculaire gezondheidspraktijjk is gelegen  in de ruime omgeving van Herzele met name Aalst - Lede - Erpe-Mere - Wetteren - Melle - Oosterzele - Zottegem - Lierde - Brakel - Sint-Lievens-Houtem - Ninove - Haaltert - Geraadsbergen - Oudenaarde alsook in Berchem (Antwerpen)

Gratis download ebook en inschrijving nieuwsbrief

Bezoek ook onze gezondheidswinkel OFELIA

©{year} ORTHOFELIA. Webdesign by Dmd-webdesign.be .