Hoe kan reflexologie helpen bij trauma?

Hoe kan reflexologie helpen bij trauma?

Stel je voor dat je in een vliegtuig vliegt. Als je opstijgt is het een bewolkte dag, met een dikke laag donkere, stormachtige wolken boven je hoofd. De stormachtige wolken stellen je geactiveerde delen/pijnlijke gedachten en gevoelens voor. Maar naarmate het vliegtuig hoogte wint, breekt het door de wolken heen en onthult een oneindig blauwe lucht, met een laaiende gouden zon erboven. Net zoals de zon er altijd is boven de wolken, zo is je innerlijke schoonheid ook altijd aanwezig, met zijn kalme, warme, helende energie. Voetreflexologie kan helpen gemakkelijker en vaker toegang te krijgen tot dit zonlicht, tot deze energie, tot je innerlijke kracht.

Reflexologie is geweldig voor mensen die aan een trauma lijden vanwege het vermogen om voor het lichaam en de ziel te zorgen –  twee belangrijke delen die door het trauma gewond zijn geraakt. Met een zachte aanraking kan ik de pijn verzachten en het zenuwstelsel van die stress verlichten. De gunstige effecten van reflexologie op de geestelijke gezondheid zijn klinisch gedocumenteerd. Reflexologie verbetert het welzijn, verbetert de slaap, vermindert angstgevoelens.

Andere voordelen van reflexologie

  • ​Een persoon blijft gekleed. Dit kan van groot belang zijn voor een cliënt die mishandeld is, verkracht, gemarteld of zich kwetsbaar voelt.
  • Reflexologie vindt plaats op de voeten - ver van het hoofd, de buik en de geslachtsorganen. Voeten worden over het algemeen gezien als een niet-bedreigende plek om met lichaamswerk te beginnen. Cliënten kunnen face-to-face met de reflexoloog praten en zien wat er aan de hand is, waardoor ze zich veilig en op hun gemak voelen naarmate de sessie vordert.
  • Reflexieve acties treden onmiddellijk op om spanning en stress te verlichten, waardoor diepe, herstellende ontspanning en slaap worden bevorderd.
  • Voor ieder orgaan, klier en lichaamsdeel bestaat er een reflexgebied in de voeten.
  • Voetreflexologie verbetert de functie van alle lichaamssystemen: onmiddellijk merkbaar zijn verbeteringen in de stroom van bio-elektrische energie, bloed, lymfe en zenuwimpulsen.
  • Reflexologie werkt energetisch door de energiesystemen van het lichaam in evenwicht te brengen. Het werkt in harmonie met een breed spectrum aan klassieke en complementaire therapiën.
  • Ideaal is deze voetreflexologie te laten uitvoeren met in combinatie met de behandeling van een psycholoog of psycho-therapeut. 

Orthomoleculaire leefstijlconsultatie en voetreflexologie in gezondheidshuis ORTHOFELIA in Herzele

Dirk De Man

Spoorwegstraat 14

B-9550 HERZELE

Oost-Vlaanderen

Email: info@orthofelia.be

Gsm: 0475 / 82 36 21  

Orthomoleculaire leefstijlconsultatie en voetreflexologie bij groepspraktijk Identity in Berchem

Multidisciplinaire groepspraktijk voor gezondheid en welzijn. 

Fruithoflaan 38/11

2600 Berchem  (Antwerpen)

https://praktijkidentity.be

Maak een afspraak online

voetreflexologie orthomoleculair leefstijltherapeut klinisch psycho neuro immunologie

Klik hier voor online booking

De orthomoleculaire gezondheidspraktijjk is gelegen  in de ruime omgeving van Herzele met name Aalst - Lede - Erpe-Mere - Wetteren - Melle - Oosterzele - Zottegem - Lierde - Brakel - Sint-Lievens-Houtem - Ninove - Haaltert - Geraadsbergen - Oudenaarde alsook in Berchem (Antwerpen)

Gratis download ebook en inschrijving nieuwsbrief

Bezoek ook onze gezondheidswinkel OFELIA

©{year} ORTHOFELIA. Webdesign by Dmd-webdesign.be .