Je navel ...

Je navel ...

Achter je navel zit de zogenoemde ‘Pechoti-klier’. Tijdens de zwangerschap brengt de navelstreng voedingsstoffen over van moeder naar baby. Dit gebeurt middels een verbinding met deze klier. Zo kan het in slechts 270 dagen een klein celletje laten groeien tot een volwaardige baby. Zo belangrijk is de navel. Om deze reden zijn al onze aderen verbonden met onze navel, wat het middelpunt van leven is. Sterker nog, de navel is leven.

Als de navelstreng na de geboorte wordt doorgesneden, blijft deze klier achter met meer dan 70 duizend verbindingen naar weefsels en organen in het hele lichaam.

De Ayurvedische geneeskunde maakte honderden jaren geleden al melding van dit systeem. Deze geneeskunde behoort tot één van de oudste holistische methodes ter wereld.

Het richt zich op de balans en integratie van lichaam en geest. Oude Ayurvedische teksten melden het toedienen van heilzame oliën via de navel. Een techniek die men dus de pechoti-methode noemt. 

Aangenomen wordt dat de olie-pechoti-methode tal van gezondheidsvoordelen heeft, waaronder:

 • Verbetering van de spijsvertering: Door de pechoti-klier te stimuleren, zou de olie de spijsvertering verbeteren, constipatie en een opgeblazen gevoel verlichten en de opname van voedingsstoffen bevorderen. Volgende Eo zijn goed voor
  • een gestoorde de spijsvertering:  dragon, koriander, venkel
  • verstoorde spijsvertering van neurveuze oorsprong: mandarijnschil
  • een stimulans voor de spijsvertering: anijs, munt
 • Stress en angst verlichten: De pechoti-klier is verbonden met het zenuwstelsel en door deze met olie te stimuleren, kun je ontspanning bevorderen, stress en angst verminderen en de algehele geestelijke gezondheid verbeteren.
  • Etherische oliën die goed zijn bij angst en stress zijn lavendel en bergamot. 
 • Immuniteit versterken: Er wordt aangenomen dat de olie-pechoti-methode het immuunsysteem stimuleert, de bloedsomloop verbetert en de eliminatie van gifstoffen uit het lichaam bevordert.
  • Etherische oliën die goed zijn voor het immuunsysteem zijn bijvb ravinsara, eucalyptus, citroen. 

Door etherische olie opgelost in bijvoorbeeld jojoba olie in je navel te druppelen, kunnen de werkzame stoffen zich door het lichaam verspreiden. Druppel 5 druppels in je navel en smeer het ongeveer 1-2 minuten goed uit in en rondom de navel. 

Conclusie: de olie-pechoti-methode is een eenvoudige, maar effectieve Ayurvedische praktijk die tal van gezondheidsvoordelen kan hebben. 

Probeer het eens en kijk hoe het voor jou werkt! :)

Orthomoleculaire leefstijlconsultatie en voetreflexologie in gezondheidshuis ORTHOFELIA in Herzele

Dirk De Man

Spoorwegstraat 14

B-9550 HERZELE

Oost-Vlaanderen

Email: info@orthofelia.be

Gsm: 0475 / 82 36 21  

Orthomoleculaire leefstijlconsultatie en voetreflexologie bij groepspraktijk Identity in Berchem

Multidisciplinaire groepspraktijk voor gezondheid en welzijn. 

Fruithoflaan 38/11

2600 Berchem  (Antwerpen)

https://praktijkidentity.be

Maak een afspraak online

voetreflexologie orthomoleculair leefstijltherapeut klinisch psycho neuro immunologie

Klik hier voor online booking

De orthomoleculaire gezondheidspraktijjk is gelegen  in de ruime omgeving van Herzele met name Aalst - Lede - Erpe-Mere - Wetteren - Melle - Oosterzele - Zottegem - Lierde - Brakel - Sint-Lievens-Houtem - Ninove - Haaltert - Geraadsbergen - Oudenaarde alsook in Berchem (Antwerpen)

Gratis download ebook en inschrijving nieuwsbrief

Bezoek ook onze gezondheidswinkel OFELIA

©{year} ORTHOFELIA. Webdesign by Dmd-webdesign.be .