Hoe zit het met het psycho-emotionele deel van pijn?

Hoe zit het met het psycho-emotionele deel van pijn?

Vitaminen en supplementen maken vaak een essentieel onderdeel uit van een goede ondersteuning. Echter door alleen suppletie en vitaminen wordt vaak de oorzaak van het probleem niet aangemaakt. Er zijn nog heel wat andere mogelijke factoren waardoor een ziekte of pijn kan ontstaan.

Je moet jezelf echt kunnen afvragen wat er nu in je leven aan de hand is dat die pijn kan veroorzaken. Dit wordt heel duidelijk wanneer je beter gaat kijken naar wat er in je leven gebeurt en welke emoties naar boven komen in dit analyseproces.

 We zijn fysieke, emotionele en spirituele wezens en dus zal elke impact op een van onze systemen ook alle andere beïnvloeden. 

Er kunnen blokkades of beperkingen of onderdrukkingen zijn van andere dingen in ons leven die verschillende delen van ons lichaam kunnen beïnvloeden en die zich kunnen manifesteren als pijn. 

Als je een probleem hebt in je knie of je rug, doet dat pijn, het is gewoon pijn en pijn is een boodschapper. Het is een boodschapper die ons vertelt dat er iets mis is en dat ons gedrag moet veranderen, want als we dat niet doen, gaat er iets ergers gebeuren. 

Deze verandering kan betekenen dat er iets verandert in onze houding, onze leefstijl, onze fysieke activiteit, voedingspatroon, blootstelling aan stress, blootstelling aan gifstoffen, tekorten aan voedingsstoffen en het psycho-emotionele deel van ons leven.

Het probleem is dat die gedragsveranderingen heel vaak contraproductief kunnen zijn als we niet door de pijn gaan van het begrijpen van het proces dat we moeten doorlopen om echt te genezen.

Als we ons gewoon afschermen van de pijn, hetzij op een psychologische, fysieke of structurele manier, kunnen we uiteindelijk het probleem in stand houden. 

Als we de tijd en de ruimte nemen om gewoon nieuwsgierig en aanwezig te zijn, en in plaats van bang te zijn en weg te rennen voor pijn, erbij blijven en ervan leren, en naar ons lichaam luisteren, kan het heel bevrijdend zijn en kan het ons laten zien wat we moeten doen om het genezingsproces te starten. 

Studie

Studie

Orthomoleculaire leefstijlconsultatie en voetreflexologie in gezondheidshuis ORTHOFELIA in Herzele

Dirk De Man

Spoorwegstraat 14

B-9550 HERZELE

Oost-Vlaanderen

Email: info@orthofelia.be

Gsm: 0475 / 82 36 21  

Orthomoleculaire leefstijlconsultatie en voetreflexologie bij groepspraktijk Identity in Berchem

Multidisciplinaire groepspraktijk voor gezondheid en welzijn. 

Fruithoflaan 38/11

2600 Berchem  (Antwerpen)

https://praktijkidentity.be

Maak een afspraak online

voetreflexologie orthomoleculair leefstijltherapeut klinisch psycho neuro immunologie

Klik hier voor online booking

De orthomoleculaire gezondheidspraktijjk is gelegen  in de ruime omgeving van Herzele met name Aalst - Lede - Erpe-Mere - Wetteren - Melle - Oosterzele - Zottegem - Lierde - Brakel - Sint-Lievens-Houtem - Ninove - Haaltert - Geraadsbergen - Oudenaarde alsook in Berchem (Antwerpen)

Gratis download ebook en inschrijving nieuwsbrief

Bezoek ook onze gezondheidswinkel OFELIA

©{year} ORTHOFELIA. Webdesign by Dmd-webdesign.be .