Bananenbrood
Ingrediënten:
- 6 rijpe bananen
- Eventueel: 100g ontpitte dadels (voor de zoete mondjes)
- 6 eieren
- 300g amandelmeel (of 200g amandelmeel en 100g glutenvrije havermout)
- 1 1⁄2 theelepel bakpoeder
- Een handje ongebrande noten (zoals walnoten/amandelen/pecan/hazelnoten, etc.)
Bereidingswijze:
- Verwarm de oven voor op 170°C.
- Doe alle ingrediënten in een grote kom en mix deze tot een glad beslag.
- Bekleed een bakvorm met bakpapier.
- Giet het beslag hierin. Bak gedurende 40 à 45min.
Kleine keto-broodjes (ong 7 stuks)
Droge ingrediënten:
- 300g amandelmeel
- 60g kokosmeel
- 70g psylliumvezels
- 1/2de lepel zout
- 2 kl bakpoeder
- Handvol gedroogde vijgen in stukjes gesneden
Natte ingrediënten:
- 3 kl appelazijn
- 3 el olijfolie
- 460ml kokosmelk
Bereidingswijze:
- Verwarm de oven voor op 180°C.
- Vermeng alle droge ingrediënten.
- Voeg de natte ingrediënten toe, vermeng alles goed en laat 10 minuten staan.
- Maak balletjes van het deeg. Indien het deeg niet stevig genoeg is, kan je eventueel nog wat extra psylliumvezels toevoegen (al mag het deeg wel wat plakkerig zijn).
- Verspreid ze op wat bakpapier op een bakplaat. Voeg bovenaan eventueel wat sesamzaadjes toe als afwerking.
- Bak vervolgens af op 170°C gedurende 40 à 45min.
Keto-brood
Ingrediënten:
- 6 eieren
- 260g Griekse yoghurt natuur
- 100g amandelmeel
- 80g diverse zaden en pitten (bv sesamzaad, hennepzaad, lijnzaad, zonnebloempitten of pompoenpitten...)
- 80g kokosboter
- 80g psylliumvezels of spelt bio(speltkiemen en speltvezels)
- 1 kl bakpoeder
- 0,5 klzout (bij voorkeur Keltisch zout of Himalaya zout)
- optioneel: kruiden (lookpoeder, Provençaalse kruiden...)
- optioneel: gedroogd zeewier (bv salade du pecheur) -> jodium!
Bereidingswijze:
- Mix de eieren tot een luchtige massa. Voeg de yoghurt en de gesmolten boter toe.
- Meng er vervolgens de overige ingrediënten onder en mix nog even op een lage stand.
- Bekleed een cake-vorm met bakpapier en doe het beslag erin. Laat dit eventjes staan. Verwarm intussen de oven voor op 175 graden.
- Bak het broodje gedurende 40 Min. Bedek het broodje nadien met bakpapier (om verbranden te voorkomen) en bak verder gedurende 30 Min.