Wat het woordje LEREN ons kan LEREN als mens

Wat het woordje LEREN ons kan LEREN als mens

Een disharmonie, een ziekte is steeds multifactorieel, meerdere factoren zijn verantwoordelijk voor het ontstaan ervan. De letters van het woord leren kan vijf belangrijke pijlers van ons mens zijn beschrijven, met name :

De L staat voor LICHAAM Ons lichaam ondersteunen we via mensenvoedingbewegingademhaling, drinken, leefstijl, evtl supplementen, ... met als doel hierdoor meer energie en een betere gezondheid op termijn te verkrijgen of te behouden.

De E staat voor EMOTIES, emoties die soms stemmingen worden, niet verwerkte trauma's, .... Emoties kan je vergelijken met een olifant van 15 ton. Emoties zijn heel bepalend voor ons leven, zijn moeilijk rationeel te sturen en leiden vaak een eigen bestaan waardoor we in een bepaalde, soms negatieve stemming komen en blijven.

De R staat voor RATIO, het unieke denkvermogen van de mens, .... Dat is het mannetje op de rug van die olifant die hem wilt besturen en dwingen een bepaalde richting uit te gaan. Met brute kracht kan de berijder nooit een olifant van 15 ton een bepaalde richting uitsturen, wel als hij van de olifant afstapt en de juiste richting aanwijst via zachte hand en met een open geest.

De E staat voor EENHEID, eenheid met zichzelf, eenheid met anderen, eenheid met de partner, in vriendenkring, werkkring, ... . We hebben als mens die sociale liefhebbende contacten nodig. Ons goed voelen bij anderen, dat veilig gevoel, ons zelf kunnen zijn en blijven is super belangrijk voor een sociaal wezen als de mens.

De N staat voor NATUUR. Wat is jouw natuur? Wat is jouw bezieling? Wat is jouw levensdoel? Waar ben je goed in? Wat wil je bereiken in het leven? ....  Die bezieling, ons levensdoel, doen wat we graag doen, geeft ons energie in plaats van energie weg te vreten.

Alle letters samen vormen het woord LEREN. Leren terug je lichaam te ontdekken, leren terug je emoties onder ogen zien, leren inzicht krijgen in jouw ziekte of ongemakken, zodat het brein meehelpt aan de oplossing. Je zelf leren terug mens worden met al zijn mooie facetten. 

Samenvattend : Een ziekte ontstaat nooit vanuit één geisoleerde oorzaak. Een ziekte onstaat nooit alleen vanuit een genetisch of epigenetische aanleg, nooit uitsluitend door het eten van niet mensenvoeding, door een gebrek aan beweging, door teveel stress, door een bepaalde virus, ... .

Het is steeds een combinatie van meerdere factoren. Alleen dat al indachtig zijnde, kan een andere kijk geven op het ontstaan van ziekte om zo op zoek te gaan naar de WERKELIJKE OORZAKEN ervan. 

Orthomoleculaire leefstijlconsultatie en voetreflexologie in gezondheidshuis ORTHOFELIA in Herzele

Dirk De Man

Spoorwegstraat 14

B-9550 HERZELE

Oost-Vlaanderen

Email: info@orthofelia.be

Gsm: 0475 / 82 36 21  

Orthomoleculaire leefstijlconsultatie en voetreflexologie bij groepspraktijk Identity in Berchem

Multidisciplinaire groepspraktijk voor gezondheid en welzijn. 

Fruithoflaan 38/11

2600 Berchem  (Antwerpen)

https://praktijkidentity.be

Maak een afspraak online

voetreflexologie orthomoleculair leefstijltherapeut klinisch psycho neuro immunologie

Klik hier voor online booking

De orthomoleculaire gezondheidspraktijjk is gelegen  in de ruime omgeving van Herzele met name Aalst - Lede - Erpe-Mere - Wetteren - Melle - Oosterzele - Zottegem - Lierde - Brakel - Sint-Lievens-Houtem - Ninove - Haaltert - Geraadsbergen - Oudenaarde alsook in Berchem (Antwerpen)

Gratis download ebook

Bezoek ook onze gezondheidswinkel OFELIA