Het ene water is het andere niet ...

Het ene water is het andere niet ...

Het beste is bronwater te drinken uit glazen flessen met een PH van rond de 7 en een droogrestwaarde van minder of rond de 50.

 

  • Plastieken flessen bevatten ftalaten en kunnen onder invloed van UV-licht en zonlicht een negatieve werking hebben op onze hormoonhuishouding, wat kan leiden tot oestrogeendominantie.Oestrogeendominantie kan oorzaak zijn van borst- en prostaatkanker.
  • PH waarde rond de 7 is belangrijk daar het menselijk lichaam een PH heeft van 7.35. Op die manier verstoren we niet de natuurlijke zuurtegraad van het lichaam.
  • De droogrestwaarde geeft aan hoeveel mineralen achterblijven na verdamping van het water. Het best is minder of rond de 50 mg/L. De mineralen in bronwater zijn voor het lichaam anorganische mineralen, dode mineralen en niet opneembaar via het lichaam. De nieren moeten dit dus allemaal uitscheiden. Bruikbare mineralen voor het lichaam vinden we terug in biologische groenten en fruit. 

 

SPA bronwater, Naturis Valan van de lidl, Celtic bronwater en mogelijks nog andere, hebben een PH van rond de 7 en een droogrestwaarde van minder dan 50mg/Lr. Hier (bron testaankoop 2008) treft u een completer overzicht aan van soorten bronwater met de PH waarde en hun droogrestwaarde. 

 

Het beste drinken we niet tijdens de maaltijden​ om het maagsap niet teveel te verdunnen. Daarom is het aanbevolen 15 Min voor en gedurende 1 Hr na de maaltijd niet te drinken. ​2 Hr voor het slapengaan stoppen we met drinken zodat we niet wakker worden 's nachts met een volle blaas.

 

Het is beter een grote hoeveelheid aan water ineens te drinken, in plaats van steeds kleine slokjes​ te nemen. De reden is dat je nieren zo rustmomenten kunnen inbouwen. Grote hoeveelheden water zorgen voor een beter zuiverend effect van het lichaam. Vergelijk het met de geurafscheider van je wasbak. Een grote hoeveelheid aan water in één keer zal de geurafscheider beter spoelen dan een lekkende kraan. 

 

Ik adviseer geen kraantjeswater tenzij met een heel goede filter ​omdat in kraantjeswater minimale restanten terug te vinden zijn van pesticiden, drugs, medicijnen zoals bijvoorbeeld de vrouwelijke pil, ... . 

 

Drink als je dorst hebt​. Dorst zorgt ervoor dat er meer oxytocine wordt aangemaakt in het lichaam. ​Oxytocine wordt ook wel het knuffelhormoon genoemd. Een portie oxytocine laat ons verbinden met elkaar. We zijn dan veel meer geneigd dichter tot elkaar te komen.​ Dieren aan een drinkpoel in Afrika zijn veel minder agressief jegens elkaar wegens dat hormoon oxytocine. 

‍Om de vochtbalans in het lichaam niet teveel te verstoren is het aangewezen voor een persoon met een normale activiteit in normale omstandigheden ongeveer 1.2 liter per dag te drinken. Onderstaande figuur geeft u een idee hoeveel water het lichaam in normale omstandigheden binnen komt en buiten gaat. 

Orthomoleculaire leefstijlconsultatie en voetreflexologie in gezondheidshuis ORTHOFELIA in Herzele

Dirk De Man

Spoorwegstraat 14

B-9550 HERZELE

Oost-Vlaanderen

Email: info@orthofelia.be

Gsm: 0475 / 82 36 21  

Orthomoleculaire leefstijlconsultatie en voetreflexologie bij groepspraktijk Identity in Berchem

Multidisciplinaire groepspraktijk voor gezondheid en welzijn. 

Fruithoflaan 38/11

2600 Berchem  (Antwerpen)

https://praktijkidentity.be

Maak een afspraak online

voetreflexologie orthomoleculair leefstijltherapeut klinisch psycho neuro immunologie

Klik hier voor online booking

De orthomoleculaire gezondheidspraktijjk is gelegen  in de ruime omgeving van Herzele met name Aalst - Lede - Erpe-Mere - Wetteren - Melle - Oosterzele - Zottegem - Lierde - Brakel - Sint-Lievens-Houtem - Ninove - Haaltert - Geraadsbergen - Oudenaarde alsook in Berchem (Antwerpen)

Gratis download ebook

Bezoek ook onze gezondheidswinkel OFELIA