Lage rugpijn en reflexologie

Lage rugpijn en reflexologie

Ik zou graag twee studies willen vermelden betreffende lage rugpijn en reflexologie.

Studie 1The effects of reflexology on chronic low back pain intensity in nurses employed in hospitals affiliated with Isfahan University of Medical Sciences (originele versie)

De effecten van reflexologie op de intensiteit van chronische lage rugpijn bij verpleegkundigen die werkzaam zijn in ziekenhuizen die zijn aangesloten bij Isfahan University of Medical Sciences (Nederlandstalige versie)

Conclusie van deze studie: Het erkennen van de impact van reflexologie op chronische rugpijn maakt het mogelijk om deze techniek te gebruiken als een aanvullende interventie bij andere behandelingen voor gecompliceerde aandoeningen zoals rugpijn, waarbij patiënten gewoonlijk geen baat hebben bij andere methoden. Bovendien kan reflexologie gemakkelijk aan mensen worden aangeleerd om effectieve maatregelen te nemen om chronische pijn te verminderen. Het behandelteam kan deze methode ook gebruiken om patiënten met lage rugpijn te behandelen.

Studie 2 : Reflexologie bij de behandeling van lage-rugpijn: een pilot-gerandomiseerde gecontroleerde studie (Engelstalige versie)

Reflexologie bij de behandeling van lage-rugpijn: een pilot-gerandomiseerde gecontroleerde studie (Nederlandstalige versie)

Conclusie van deze studie: De resultaten van de huidige pilotstudie zijn bemoedigend. De mediane VAS-scores van deelnemers die een behandeling kregen waarbij de punten van het ruggenmerggebied werden weggelaten, vertoonden een minimale verandering in pijn in verband met hun lage rug. Daarentegen vertoonden de deelnemers die een volledige reflexologiebehandeling kregen, inclusief de spinale punten, een klinisch belangrijke vermindering van pijn. Deze resultaten suggereren dat reflexologie nuttig kan zijn bij de behandeling van lage rugpijn en mogelijk ook een aantal bredere voordelen heeft in termen van kwaliteit van leven. Een voldoende aangedreven RCT zou nodig zijn om definitieve conclusies te trekken.

Uit ervaring in de praktijk is gebleken dat het beste resulaat bekomen wordt om voetrefflexologie steeds te combineren met de nodige orthomoleculiare KPNI leefstijladviezen.

Het therapieplan in de praktijk voor lage rugpijn bestaat allereerst uit een orthomoleculair KPNI intakegesprek en bespreking van leefstijladviezen om lage rugpijnklachten te verminderen gevolgd door minimaal drie sessies voetreflexologie. 

Orthomoleculaire leefstijlconsultatie en voetreflexologie in gezondheidshuis ORTHOFELIA in Herzele

Dirk De Man

Spoorwegstraat 14

B-9550 HERZELE

Oost-Vlaanderen

Email: info@orthofelia.be

Gsm: 0475 / 82 36 21  

Orthomoleculaire leefstijlconsultatie en voetreflexologie bij groepspraktijk Identity in Berchem

Multidisciplinaire groepspraktijk voor gezondheid en welzijn. 

Fruithoflaan 38/11

2600 Berchem  (Antwerpen)

https://praktijkidentity.be

Maak een afspraak online

voetreflexologie orthomoleculair leefstijltherapeut klinisch psycho neuro immunologie

Klik hier voor online booking

De orthomoleculaire gezondheidspraktijjk is gelegen  in de ruime omgeving van Herzele met name Aalst - Lede - Erpe-Mere - Wetteren - Melle - Oosterzele - Zottegem - Lierde - Brakel - Sint-Lievens-Houtem - Ninove - Haaltert - Geraadsbergen - Oudenaarde alsook in Berchem (Antwerpen)

Gratis download ebook

Bezoek ook onze gezondheidswinkel OFELIA