Voetreflexologie en zijn impact op ons limbisch geheugen

Voetreflexologie en zijn impact op ons limbisch geheugen

We onderscheiden drie soorten hersenen afzonderlijk van elkaar geevolueerd in de tijd:

  1. De hersenstam of het primaire brein:  dit is het primitiefste brein dat alle levende wezens bezitten. Het primaire brein regelt alle basale, levensnoodzakelijke functies in ons lichaam zoals hartslag, ademhaling maar ook overlevingsinstincten zoals het vecht en vlucht mechanisme bij acute stress.
  2. Limbisch geheugen of emotioneel geheugen: dit geheugen treffen we aan bij hogere levensvormen zoals zoogdieren en regelt onze emoties, onze gevoelens. Limbisch geheugen is ontstaan omdat nakomelingen bij hogere levensvormen vaak nog zeer hulpbehoevend zijn waardoor een emotionele band tussen kind en ouder noodzakelijk is. Het limbisch geheugen regelt ook onze hormoonhuishouding en stuurt de hypothalamus, hypofyse en epifyse bij de productie van hormomen in het lichaam. Het limbisch systeem is ook verantwoordelijk voor ons immumsysteem.
  3. Neocortex of verstandelijk brein: Dit is het meest recentelijk brein in de evolutie en regelt de ratio, het denkvermogen, de spraak, het geheigen, concentratie, ... .

Gezien de drie hersenhelften onafhankelijk van elkaar zijn geevolueerd, werken ze ook verschillend en onafhankelijk van elkaar. Een mooi voorbeeld dat iedereen van ons kent is verliefdheid. Het hormoon oxytoxine heeft op dat moment controle over onze geest overgenomen, waardoor we niet helder meer kunnen denken en het liefdesgevoel alom overheersend is. 

Lichaam en geest zijn één, door een disbalans, een overheeersende werking van één van de drie hersenhelften kunnen er ziektes ontstaan. Voor een goede werking van ons lichaam moeten de drie hersenhelften in harmony met elkaar werken. Er moet een homestase zijn, een evenwicht. Is er geen evenwicht gaat dit resulteren op termijn in een grotere vatbaarheid voor ziektes, zwakkere immuniteit, uitputting, onevenwicht tussen lichaam en geest, ... .

Afhankelijk van de malaise gaat één van de drie hersenhelften domineren. Bij sommige mensen zal de hersenstam domineren wat zich zal uiten in een opgejaagd gevoel, het uiten van agressief gedrag, ... .

Bij andere personen zal het emotioneel geheugen domineren waardoor ze depressief worden en vaak geen controle meer hebben over zchzelf. De ratio heeft er geen vat op. Gezien het limbisch systeem ook een invloed heeft op ons hormoonstelsel kunnen bijvoorbeeld spijsverteringsklachten ontstaan of auto-immmuumziektes 

Bij sommige mensen overheerst de neocotex waardoor er geen plaats meer is voor gevoelens. Enkel het zakelijke, het presteren overheerst  emoties zijn uit den boze. 

Therapiën zoals voetreflexologie, zorgmassage en aromatherapie helpen het limbiosch systeem terug zijn balans hervinden en kunnen een ondersteunende werking hebben.

Voetreflexologie zal via de behandeling van zenuwpunten in de voeten de energie laten stromen in de desbetreffende organen en kan een gunstig positief effect betekenen op ons limbisch systeem. 

Ook aromatherapie heeft een directe impact op ons limbisch systeem door de directe opname van de aromatische geuren via de neus. 

Zorgmassage zorgt door de zachte hollistische massage voor een gunstig effect op het limbische geheugen en zal tot rust en harmony leiden. 

 

 

 

Orthomoleculaire leefstijlconsultatie en voetreflexologie in gezondheidshuis ORTHOFELIA in Herzele

Dirk De Man

Spoorwegstraat 14

B-9550 HERZELE

Oost-Vlaanderen

Email: info@orthofelia.be

Gsm: 0475 / 82 36 21  

Orthomoleculaire leefstijlconsultatie en voetreflexologie bij groepspraktijk Identity in Berchem

Multidisciplinaire groepspraktijk voor gezondheid en welzijn. 

Fruithoflaan 38/11

2600 Berchem  (Antwerpen)

https://praktijkidentity.be

Maak een afspraak online

voetreflexologie orthomoleculair leefstijltherapeut klinisch psycho neuro immunologie

Klik hier voor online booking

De orthomoleculaire gezondheidspraktijjk is gelegen  in de ruime omgeving van Herzele met name Aalst - Lede - Erpe-Mere - Wetteren - Melle - Oosterzele - Zottegem - Lierde - Brakel - Sint-Lievens-Houtem - Ninove - Haaltert - Geraadsbergen - Oudenaarde alsook in Berchem (Antwerpen)

Gratis download ebook en inschrijving nieuwsbrief

Bezoek ook onze gezondheidswinkel OFELIA

©{year} ORTHOFELIA. Webdesign by Dmd-webdesign.be .