Het verhaal van Jeanine en haar frozen shoulder

Het verhaal van Jeanine en haar frozen shoulder

Jeanine, een drukke moeder van twee kinderen, heeft de afgelopen maanden een intense periode van stress doorgemaakt. Ze combineert een veeleisende baan met de zorg voor haar gezin en probeert ondertussen ook nog tijd te vinden voor zichzelf.

 De voortdurende druk begint zijn tol te eisen, en Jeanine merkt dat ze steeds meer last krijgt van pijn in haar schouder. Wat begint als een zeurende pijn, ontwikkelt zich al snel tot een constante, stekende pijn die haar dagelijks functioneren belemmert.

 Jeanine gaat naar de dokter en krijgt de diagnose "frozen shoulder". Terwijl ze worstelt met de beperkingen die deze aandoening met zich meebrengt, vraagt ze zich af hoe het mogelijk is dat stress en angst zo'n fysieke impact op haar lichaam kunnen hebben.

Het antwoord ligt verborgen in de complexe werking van haar lichaam, specifiek in een enzym genaamd GAD65. Dit enzym speelt een cruciale rol bij de productie van GABA vanuit glutamaat. GABA is een neurotransmitter die helpt om onze zenuwen te kalmeren en stress te verminderen. In normale omstandigheden zorgt GAD65 ervoor dat Janine zich ontspannen en rustig kan voelen, zelfs tijdens drukke dagen.

 Maar door de constante stress en angst produceert Janine's lichaam hogere niveaus van cortisol, een stresshormoon. Dit hormoon activeert haar immuunsysteem op een manier die niet altijd gunstig is. Het immuunsysteem begint per ongeluk de cellen aan te vallen die GAD65 bevatten, omdat het ze als vijanden beschouwt. Dit betekent dat de productie van GABA vermindert, waardoor Janine zich nog meer gestrest en angstig voelt. De vicieuze cirkel van stress en verminderde ontspanning versterkt zichzelf.

 De ontstekingsreacties die hierdoor ontstaan, leiden tot zwelling en ontsteking in het schoudergewricht. Dit is het begin van Janine's frozen shoulder. De ontsteking veroorzaakt pijn en stijfheid, waardoor haar schouder langzaam maar zeker "bevriest".

 Het verhaal van Jeanine is een krachtig voorbeeld van hoe onze emotionele toestand onze fysieke gezondheid kan beïnvloeden. De aanval op het enzym GAD65 door het immuunsysteem als gevolg van chronische stress en angst kan leiden tot ernstige fysieke aandoeningen zoals bijvoorbeeld een frozen shoulder. 

 Gelukkig is er altijd hoop. Door zich te richten op stressvermindering kan Jeanine de vicieuze cirkel doorbreken. Praktijken zoals yoga, meditatie, voetreflexologie, ademhalingsoefeningen, ... kunnen Jeanine helpen om haar stressniveau te verlagen. Het toevoegen van een anti-inflammatoire voeding rijk aan omega-3 vetzuren en antioxidanten kan bijdragen aan het verminderen van ontstekingen in haar lichaam. Supplementen zoals curcumine en vitamine D kunnen extra ondersteuning bieden. Met deze gecombineerde aanpak kan Jeanine niet alleen haar frozen shoulder verlichten, maar ook een gezondere balans vinden tussen haar emotionele en fysieke welzijn.

 De recente schitterende wetenschappelijke studie van 29 Mar 2024 kan U hier nalezen. (Ook diabetes type 1, Dupuytren, Hashimoto en axiale spondylartritis kunnen vaak met GAD65 in verband gebracht worden, zoals je kan lezen in de studie.)

Orthomoleculaire leefstijlconsultatie en voetreflexologie in gezondheidshuis ORTHOFELIA in Herzele

Dirk De Man

Spoorwegstraat 14

B-9550 HERZELE

Oost-Vlaanderen

Email: info@orthofelia.be

Gsm: 0475 / 82 36 21  

Orthomoleculaire leefstijlconsultatie en voetreflexologie bij groepspraktijk Identity in Berchem

Multidisciplinaire groepspraktijk voor gezondheid en welzijn. 

Fruithoflaan 38/11

2600 Berchem  (Antwerpen)

https://praktijkidentity.be

Maak een afspraak online

voetreflexologie orthomoleculair leefstijltherapeut klinisch psycho neuro immunologie

Klik hier voor online booking

De orthomoleculaire gezondheidspraktijjk is gelegen  in de ruime omgeving van Herzele met name Aalst - Lede - Erpe-Mere - Wetteren - Melle - Oosterzele - Zottegem - Lierde - Brakel - Sint-Lievens-Houtem - Ninove - Haaltert - Geraadsbergen - Oudenaarde alsook in Berchem (Antwerpen)

Gratis download ebook en inschrijving nieuwsbrief

Bezoek ook onze gezondheidswinkel OFELIA

©{year} ORTHOFELIA. Webdesign by Dmd-webdesign.be .