Welke natuurlijke hulpmiddelen hebben we om gewrichts- en spierontsteking te milderen?

Welke natuurlijke hulpmiddelen hebben we om gewrichts- en spierontsteking te milderen?

Ontsteking is vernoemd naar vuur in het Latijn. We beschouwen het als slecht en willen ontstekingen onderdrukken, maar het is absoluut fundamenteel voor genezing. Het is de reactie van ons lichaam om ons te helpen genezen. Wanneer de ontsteking buitensporig is, wordt het destructief. Het kan een belangrijke oorzaak zijn van chronische ziekten en pijnlijke syndromen.

Er zijn een aantall natuurlijke remedies om ontstekingen te verminderen:

1.  Curcumine : Zeer interessant is de ontstekingswerende werking van kurkuma op spieren en gewrichten. De werking van kurkuma treedt weliswaar langzamer in dan die van ontstekingswerende medicijnen, maar bereikt hetzelfde niveau en leidt vooral niet tot maag- en darmlast of tot andere nevenwerkingen!  De werking ervan is dan ook in veel studies aangetoond. Zo verhoogde een goed kurkuma-extract de pijnvrije wandelafstand bij knie-artrose na 1 maand met 201 % en na 3 maand met 245 %.

2.  Boswellia Serrata :  boswellia kan op een natuurlijke manier en in combinatie met curcumine een ontstekingsremmende werking uitoefenen.  

3.  MSM : Zowel kraakbeen, ligamenten als pezen zijn normaal zeer zwavelrijke weefsels. Maar bij klachten van het bewegingsstelsel zoals artrose, artritis, whiplash en rugpijn of bij allerhande ontstekingen van pezen, ligamenten en slijmbeurzen is er bijna steeds een manifest gebrek aan zwavel. Extra MSM innemen kan dus om te beginnen al de integriteit en functie van deze structuren verbeteren. Maar ze kan ook de ontsteking en pijn erin verminderen: omdat ze overmatige pijnimpulsen via de zenuwvezels bij chronische pijn helpt af te remmen, bijdraagt tot de ontspanning en doorbloeding van spieren en tevens een antioxiderend (celbeschermend) effect uitoefent.

4. Magnesium : het helpt ontsteking voorkomen door aanmaak van ontstekingwerende stoffen (goede prostaglandines). Met name magnesiumglycinaat of -malaat zijn de soorten die het beste werken voor spierpijn en niet zozeer andere vormen van magnesium zoals citraat en oxide.

5. Voeding: Uiteraard speelt voeding ook een belangrijke rol. Ik denk dan aan de inname van een goede dosis omega 3 onder de vorm van vis- of algenolie maar ook via olijfolie, eten van kleine vis zoals sardinen. Vermijdt zeker verzadigde vetten en verzurende ontstekende voeding zoals veel rood vlees waar veel arichadonzuur in zit.

Studie

Studie

Orthomoleculaire leefstijlconsultatie en voetreflexologie in gezondheidshuis ORTHOFELIA in Herzele

Dirk De Man

Spoorwegstraat 14

B-9550 HERZELE

Oost-Vlaanderen

Email: info@orthofelia.be

Gsm: 0475 / 82 36 21  

Orthomoleculaire leefstijlconsultatie en voetreflexologie bij groepspraktijk Identity in Berchem

Multidisciplinaire groepspraktijk voor gezondheid en welzijn. 

Fruithoflaan 38/11

2600 Berchem  (Antwerpen)

https://praktijkidentity.be

Maak een afspraak online

voetreflexologie orthomoleculair leefstijltherapeut klinisch psycho neuro immunologie

Klik hier voor online booking

De orthomoleculaire gezondheidspraktijjk is gelegen  in de ruime omgeving van Herzele met name Aalst - Lede - Erpe-Mere - Wetteren - Melle - Oosterzele - Zottegem - Lierde - Brakel - Sint-Lievens-Houtem - Ninove - Haaltert - Geraadsbergen - Oudenaarde alsook in Berchem (Antwerpen)

Gratis download ebook en inschrijving nieuwsbrief

Bezoek ook onze gezondheidswinkel OFELIA

©2024 ORTHOFELIA. Webdesign by Dmd-webdesign.be .