Orthomoleculaire therapeut Dirk De Man

Wetenschappelijk onderzoek - De effecten van de Zorgmassage

 

In 2013 werd een wetenschappelijke studie verricht naar het effect van massages bij kankerpatiënten 

Om te bekijken welk effect deze massages hadden op kankerpatiënten werden er twee studiegroepen samengesteld. Bij de eerste groep masseerde de mantelzorger de kankerpatiënt. Bij de controlegroep las de mantelzorger voor een stuk uit een boek dat de kankerpatiënt graag las. In beide groepen is er dus quality time en hebben ze aandacht voor elkaar. Door deze groepen te vergelijken kun je betere uitspraken doen over de meerwaarde van massage in vergelijking met andere fijne activiteiten.

Beide groepen namen 3 keer per week de tijd voor te masseren of voor te lezen. Ze gaven mee om dit gedurende 20 minuten deze activiteit te organiseren, maar ze gaven mee dat ook slechts 5 minuutjes effectief kunnen zijn om gezondheidsklachten te verlichten. Het experiment duurde 1 maand. De spectaculaire resultaten kun je lezen in volgende tabel: 

Schema - wetenschappelijk onderzoek ZM C

Hieruit blijkt dat massage betere en onmiddellijke significante effecten heeft op de levenskwaliteit van kankerpatiënten. Zoals je kunt lezen was er ook een grote vermindering van alle gezondheidsklachten wanneer mantelzorgers uit een boek voorlazen. Quality time met de mantelzorger heeft dus een goed effect op kankerpatiënten. Tijd voor elkaar maken is waardevol. Alleen, het effect van massage is nog groter. Bij de leesgroep bijvoorbeeld ervaarde 12 procent van de kankerpatiënten minder misselijkheid, maar bij de massagegroep was er veel groter voordeel. 29 procent van de gemasseerde kankerpatiënten ondervonden minder misselijkheid na het verkrijgen va een massage door hun mantelzorger.

Conclusie: massage is zeer effectief als methode om angst, pijnklachten, vermoeidheid, depressie en misselijkheid te helpen verminderen.

Studie: Collinge, W., Kahn, J., Walton, T. et al. Touch, Caring, and Cancer: randomized controlled trial of a multimedia caregiver education program.  Support Care Cancer (2013) 21: 1405.

De resultaten van de volledige studie kun je raadplegen via deze link , klik hier.

Bron VZW Zorgmassage.

 

Orthomoleculaire leefstijlconsultatie en voetreflexologie in gezondheidshuis ORTHOFELIA in Herzele

Dirk De Man

Spoorwegstraat 14

B-9550 HERZELE

Oost-Vlaanderen

Email: info@orthofelia.be

Gsm: 0475 / 82 36 21  

Orthomoleculaire leefstijlconsultatie en voetreflexologie bij groepspraktijk Identity in Berchem

Multidisciplinaire groepspraktijk voor gezondheid en welzijn. 

Fruithoflaan 38/11

2600 Berchem  (Antwerpen)

https://praktijkidentity.be

Maak een afspraak online

voetreflexologie orthomoleculair leefstijltherapeut klinisch psycho neuro immunologie

Klik hier voor online booking

De orthomoleculaire gezondheidspraktijjk is gelegen  in de ruime omgeving van Herzele met name Aalst - Lede - Erpe-Mere - Wetteren - Melle - Oosterzele - Zottegem - Lierde - Brakel - Sint-Lievens-Houtem - Ninove - Haaltert - Geraadsbergen - Oudenaarde alsook in Berchem (Antwerpen)

Gratis download ebook en inschrijving nieuwsbrief

Bezoek ook onze gezondheidswinkel OFELIA

©2024 ORTHOFELIA. Webdesign by Dmd-webdesign.be .