Orthomoleculaire therapeut Dirk De Man

Bosbaden en natuurcoaching

Bosbaden en natuurcoaching is een krachtig tegengif tegen de druk van de moderne wereld, het levert blijvende voordelen op voor uw fysieke en mentale welzijn en creëert in u een diepe verbinding met de natuur. Tijdens een bosbadervaring leidt Emmy u door een reeks activiteiten die de helende krachten van het bos gebruiken om u te helpen uw lichaam en geest opnieuw in balans te brengen.We maken deel uit van de natuur en we hebben een diepe behoefte om die verbinding te voelen.

Voordelen op lange termijn zijn:

  1. Vermindert uw stress

Yoshifumi Miyazaki, een professor aan de Chiba University in Japan, doet sinds 2004 onderzoek naar de voordelen van bosbaden en ontdekte dat ontspannen boswandelingen een afname van 12,4 procent van het stresshormoon cortisol opleveren, vergeleken met stadswandelingen. Deelnemers aan zijn studies hebben ook anekdotisch melding gemaakt van betere stemmingen en minder angst.

  1. Verbetert uw humeur

Academici van Derby University hebben een metastudie uitgevoerd van bestaand onderzoek waaruit blijkt dat verbinding met de natuur kan worden gekoppeld aan geluk en mentaal welzijn. Tijd doorbrengen in de natuur maakt hormonen vrij die betrekking hebben op het nastreven van vreugde, verbinding maken met kalmte en het vermijden van bedreigingen.

  1. Maakt uw creativiteit vrij

In een onderzoek van David Strayer, hoogleraar psychologie aan de Universiteit van Utah, zagen de deelnemers een verbetering van 50% in het creatief oplossen van problemen na drie dagen ondergedompeld te zijn in de natuur zonder alle toegang tot moderne technologie.

  1. Verhoogt uw immuunsysteem

Bomen en planten stoten ‘terpenen’ uit die we inademen als we tijd doorbrengen in het bos. Deze zijn bewezen in onderzoeken door Qing Li, een Japanse shinrin yoku-onderzoeker, om de activiteit van Natural Killer-cellen die ons lichaam helpen bij het bestrijden van ziekten, te versterken.

  1. Vermindert hoge bloeddruk

Het is bewezen dat bosbaden de bloeddruk verlaagt, een cruciale factor voor het behoud van een gezond hart. Een recente metastudie in Japan evalueerde 20 onderzoeken, waaraan 732 deelnemers deelnamen, die aantoonden dat de bloeddruk in de bosomgeving aanzienlijk lager was dan die in de niet-bosrijke omgeving.

  1. Versnelt uw herstel na ziekte

De natuur kan een krachtige katalysator zijn in het herstelproces. De meest bekende studie op dit gebied door Dr. Roger Ulrich, een architect die gespecialiseerd is in het ontwerpen van gebouwen voor de gezondheidszorg, toonde aan dat zelfs een natuurlijk uitzicht vanuit een raam de hersteltijd met een dag verkortte in vergelijking met een stadsgezicht.

Voor meer Info kan U zich wenden tot natuurcoach Emmy die bosbaden en natuurcoaching verzorgt in de Vlaamse Ardennen.

Lees meer op de website van Barrevoets

Orthomoleculaire leefstijlconsultatie en voetreflexologie in gezondheidshuis ORTHOFELIA in Herzele

Dirk De Man

Spoorwegstraat 14

B-9550 HERZELE

Oost-Vlaanderen

Email: info@orthofelia.be

Gsm: 0475 / 82 36 21  

Orthomoleculaire leefstijlconsultatie en voetreflexologie bij groepspraktijk Identity in Berchem

Multidisciplinaire groepspraktijk voor gezondheid en welzijn. 

Fruithoflaan 38/11

2600 Berchem  (Antwerpen)

https://praktijkidentity.be

Maak een afspraak online

voetreflexologie orthomoleculair leefstijltherapeut klinisch psycho neuro immunologie

Klik hier voor online booking

De orthomoleculaire gezondheidspraktijjk is gelegen  in de ruime omgeving van Herzele met name Aalst - Lede - Erpe-Mere - Wetteren - Melle - Oosterzele - Zottegem - Lierde - Brakel - Sint-Lievens-Houtem - Ninove - Haaltert - Geraadsbergen - Oudenaarde alsook in Berchem (Antwerpen)

Gratis download ebook en inschrijving nieuwsbrief

Bezoek ook onze gezondheidswinkel OFELIA

©2024 ORTHOFELIA. Webdesign by Dmd-webdesign.be .