17 en 32 % minder kans op kanker

17 en 32 % minder kans op kanker

De studie (die u hier kunt nalezen) stelt dat volgens nieuwe schattingen onze zitcultuur mogelijk verantwoordelijk is voor 173.000 gevallen van kanker per jaar.

 Vijf keer per dag 1 minuut zitten onderbreken, waarbij we de hartslag verhogen naar 110 à 120 en we nadien enige vermoeidheid voelen, doet het ontstaan van kanker afnemen met maar liefst tussen de 17 en 32%.

Langdurig zitten is gekoppeld aan een verhoogd risico op hart- en vaatziekten, diabetes type 2, kanker en vroegtijdig overlijden. Het blijkt dat het nemen van regelmatige pauzes om te staan en te bewegen dit risico aanzienlijk kan verminderen.

De reden waarom dit zo goed werkt, is vrij simpel te verklaren. Recente studies tonen aan dat ons microbioom, de verzameling van micro-organismen in ons lichaam, een cruciale rol speelt in onze motivatie om te bewegen en fysieke inspanningen te leveren. Het bewegingsmotiverende microbioom beïnvloedt namelijk de communicatie tussen onze darmen en hersenen, wat onze energie- en motivatielevels beïnvloedt.

Wanneer we korte, intensieve inspanningen leveren, dus 5 keer per dag 1 minuut, stimuleert dit specifieke bacteriën in ons darmstelsel. Deze bacteriën produceren afvalproducten die de afgifte van neurotransmitters zoals dopamine en serotonine bevorderen. Deze neurotransmitters zijn essentieel voor het gevoel van beloning en plezier dat we ervaren na fysieke activiteit, wat op zijn beurt onze motivatie verhoogt om te blijven bewegen.

Daarnaast helpen die korte inspanningen om de diversiteit en gezondheid van het microbioom te verbeteren, wat bijdraagt aan een betere algehele gezondheid en een hoger energieniveau. Dit symbiotische proces zorgt ervoor dat ons lichaam efficiënter werkt en beter in staat is om de voordelen van regelmatige fysieke activiteit te benutten.

Intensieve inspanningen kunnen zijn: push-ups tegen de muur, op de tafelrand, op de vloer, trap op en af lopen, je favoriete danspasje, zwaaien met de armen en benen, squats, enzovoort. Om het even wat, als je maar beweegt en je nadien maar zegt: oké, ik heb dit gevoeld.

Heb ik u kunnen overtuigen, {subscriber:name|part:first|ucfirst}? Tussen 17 en 32% minder kans op kanker is niet niets. Door die korte bewegingen krijgen we andere darmbacteriën die de sleutel zijn voor een betere gezondheid en meer levensenergie. Waar wacht je nog op?

 

Orthomoleculaire leefstijlconsultatie en voetreflexologie in gezondheidshuis ORTHOFELIA in Herzele

Dirk De Man

Spoorwegstraat 14

B-9550 HERZELE

Oost-Vlaanderen

Email: info@orthofelia.be

Gsm: 0475 / 82 36 21  

Orthomoleculaire leefstijlconsultatie en voetreflexologie bij groepspraktijk Identity in Berchem

Multidisciplinaire groepspraktijk voor gezondheid en welzijn. 

Fruithoflaan 38/11

2600 Berchem  (Antwerpen)

https://praktijkidentity.be

Maak een afspraak online

voetreflexologie orthomoleculair leefstijltherapeut klinisch psycho neuro immunologie

Klik hier voor online booking

De orthomoleculaire gezondheidspraktijjk is gelegen  in de ruime omgeving van Herzele met name Aalst - Lede - Erpe-Mere - Wetteren - Melle - Oosterzele - Zottegem - Lierde - Brakel - Sint-Lievens-Houtem - Ninove - Haaltert - Geraadsbergen - Oudenaarde alsook in Berchem (Antwerpen)

Gratis download ebook en inschrijving nieuwsbrief

Bezoek ook onze gezondheidswinkel OFELIA

©2024 ORTHOFELIA. Webdesign by Dmd-webdesign.be .