Een case uit mijn praktijk

Een case uit mijn praktijk

Dit verhaal illustreert hoe de integratie van KPNI, orthomoleculaire therapie, voetreflexologie en energetische lichaamsmassage in mijn praktijk kan leiden tot diepgaande en blijvende verbeteringen in het welzijn van mijn cliënten, door te laten zien hoe verschillende aspecten van iemands leven en gezondheid met elkaar verbonden zijn.

Emma is een jonge vrouw van dertig, die werkt als marketingmanager bij een groot bedrijf. Haar carrière is een succesverhaal, echter voelt ze zich steeds vaker uitgeput en gestrest. Ze verliest haar eetlust, heeft moeite om in slaap te vallen, en wordt regelmatig geplaagd door hoofdpijn en maagklachten. Ondanks verschillende pogingen om haar symptomen te verlichten, lijken ze alleen maar erger te worden.

Elke ochtend wordt Emma wakker met een zwaar gevoel in haar hoofd en een knoop in haar maag. Ze slikt pijnstillers voor haar hoofdpijn en maagzuurremmers voor haar maagklachten, maar niets lijkt echt te helpen. Haar nachten worden steeds onrustiger en ze begint te vrezen dat er iets ernstigs mis is met haar gezondheid.

Op een dag, na weer een slapeloze nacht en een ellendige ochtend, raadt een goede vriendin haar aan om een therapeut te bezoeken die gespecialiseerd is in orthomoleculaire en klinische psycho-neuro-immunologie (KPNI). Emma is aanvankelijk sceptisch, maar besluit uiteindelijk toch een afspraak te maken.

Wanneer Emma bij mij aanklopt, voelt ze zich meteen op haar gemak. Ik luister aandachtig naar haar verhaal, neem voldoende tijd en stel gedetailleerde vragen over haar leefstijl, voeding, stressniveaus, slaapgewoonten, haar emoties en gevoelens, algehele welzijn, ... .

"Alle cellen in het lichaam zijn met alles verbonden op hetzelfde tijdstip," leg ik uit. "De verschillende systemen in je lichaam communiceren voortdurend met elkaar en beïnvloeden elkaar. Je klachten zijn niet op zichzelf staand, maar het resultaat van complexe interacties tussen je zenuwstelsel, immuunsysteem en endocriene systeem, evenals de invloed van je psychologische welzijn."

Om Emma's gezondheid op een dieper niveau te ondersteunen, stel ik een holistisch behandelplan voor. We besluiten samen om op meerdere fronten tegelijk te werken.

Dit plan integreert KPNI en orthomoleculaire therapie met voedingsaanpassingen, stressmanagement, orthomoleculaire suppletie, belang van beweging, ademhalingstechnieken, slaapoptimalisatie, ...

Ik introduceer Emma aan voetreflexologie en energetische lichaamsmassage, waarbij specifieke punten op de voeten en het lichaam gemasseerd worden die corresponderen met verschillende organen en systemen in het lichaam. Deze therapie helpt om de energiestromen in haar lichaam te harmoniseren en het zelfherstellend vermogen van haar lichaam te stimuleren. Emma ondergaat regelmatig voetreflexologie behandelingen en energetische lichaamsmassage, die haar helpen om diep te ontspannen en bijdragen aan haar algehele gevoel van welzijn.

De weken en maanden gaan voorbij, en Emma begint positieve veranderingen te merken. Haar hoofdpijn en maagklachten worden minder frequent en minder intens. Ze voelt zich energieker en begint beter te slapen.

De combinatie van een gezond voedingspatroon, orthomoleculaire supplementen, regelmatige beweging, stressmanagement, psychologische ondersteuning, voetreflexologie en energetische lichaamsmassage brengt haar algehele welzijn weer in balans.

Tijdens een van onze sessies zegt Emma: "Het voelt alsof er een sluier van mijn leven is opgeheven. Ik voel me weer mezelf." Ik leg uit dat haar verbeteringen te danken zijn aan de integratieve aanpak die rekening houdt met de onderlinge verbindingen tussen de verschillende systemen in haar lichaam.

Emma beseft dat haar gezondheid een complex samenspel is van fysieke, mentale en emotionele factoren. Emma leert dat haar lichaam en geest op elk moment met elkaar in verbinding staan en dat een holistische benadering essentieel is voor duurzame gezondheid en welzijn.

Orthomoleculaire leefstijlconsultatie en voetreflexologie in gezondheidshuis ORTHOFELIA in Herzele

Dirk De Man

Spoorwegstraat 14

B-9550 HERZELE

Oost-Vlaanderen

Email: info@orthofelia.be

Gsm: 0475 / 82 36 21  

Orthomoleculaire leefstijlconsultatie en voetreflexologie bij groepspraktijk Identity in Berchem

Multidisciplinaire groepspraktijk voor gezondheid en welzijn. 

Fruithoflaan 38/11

2600 Berchem  (Antwerpen)

https://praktijkidentity.be

Maak een afspraak online

voetreflexologie orthomoleculair leefstijltherapeut klinisch psycho neuro immunologie

Klik hier voor online booking

De orthomoleculaire gezondheidspraktijjk is gelegen  in de ruime omgeving van Herzele met name Aalst - Lede - Erpe-Mere - Wetteren - Melle - Oosterzele - Zottegem - Lierde - Brakel - Sint-Lievens-Houtem - Ninove - Haaltert - Geraadsbergen - Oudenaarde alsook in Berchem (Antwerpen)

Gratis download ebook en inschrijving nieuwsbrief

Bezoek ook onze gezondheidswinkel OFELIA

©2024 ORTHOFELIA. Webdesign by Dmd-webdesign.be .