GEZOND ORTHOMOLECULAIR VOEDINGSADVIES
In een consult wordt vaak gezegd dat is niet goed en dat mag je niet eten. Uiteindelijk blijft er dan niets meer over om te eten. het is niet de bedoeling dat de cliënt de praktijk buitengaat met meer vragen dan antwoorden. Vandaar deze pagina met orthomoleculair voedingsadvies en concrete voorbeelden wat ik dagelijks eet. Het hoeft allemaal niet zo moeilijk te zijn, daarvan wil ik jou overtuigen. Ik wens je veel inspiratie toe!!!
De 10 basisprincipes
- Geniet van je eten en maak het smakelijk voor de mond en aantrekkelijk voor het oog
- Eet steeds para-sympathisch
- Je leeft maar één keer, eet 80 % volgens de regels en 20% zondigen
- Gebruik zoveel mogelijk onbewerkte voedingsmiddelen
- Beperk koolhydraten en melk
- Eet gezonde vetten
- Eet 2 maal per week wit vlees, 2 maal per week vis, 2 maal per week rood vlees, zevende dag mag je zondigen
- Volg zoveel mogelijk de voedselcombinaties
- Brood is geen mensenvoeding, beschouw brood tot een delicatesse, 4 keer per maand
- Consumeer zoveel mogelijk biologische groenten en fruit
Voorbeeld orthomoleculaire recepten
Vers bio fruit
Pudding van bio boerderij
Kaneel
Roomboter
Ajuin
Champignons
Kleine raapjes
Wortelen
Ajuin en Champignons bakken
Wortelen en raapjes in Kleine stukjes snijden met mandoline
Daarna raapjes en wortelen bijvoegen en een beetje water.
Stoven op een zacht vuurtje tot Wortelen en raapjes beetklaar zijn.
Everzwijnstoverij
Laurier
Ajuin
Look
Kastanjes
Tafelbier