ASTAXANTHINE

ASTAXANTHINE

ANTIOXIDANTEN EN VRIJE RADICALEN 

Antioxidanten zijn stoffen die schadelijke vrije radicalen helpen neutraliseren en zo ons lichaam beschermen tegen oxidatieve schade die o.a. ontstaat door zonlicht.

 Vrije radicalen verzwakken onze immuniteit, hebben een negatief effect op onze huid en dragen ook bij aan de ontwikkeling van verschillende vormen van kanker.

 Opm: Het is echter belangrijk om te weten dat vrije radicalen een belangrijke functie hebben in het menselijk lichaam, hun taak is het doden van bacteriën die infectieziekten kunnen veroorzaken. Daarom moeten antioxidanten en vrije radicalen in balans zijn. Sommige antioxidanten kan ons lichaam zelf aanmaken, andere halen we uit onze voeding.

 HET BRUININGSPROCES VAN DE HUID

 Tijdens het bruinen worden onze huidcellen blootgesteld aan ultraviolet licht en veroorzaken uitbarstingen van vrije radicalen verouderingseffecten, zoals verslapping van de huid, rimpels en mogelijk kankerachtige veranderingen.

 Antioxidanten beschermen ons in de eerste plaats tegen verschillende vrije radicalen. Het is hun taak om schadelijke vrije radicalen te neutraliseren. Dankzij deze functie helpen ze ook onze huid te beschermen tijdens het bruinen . Ze voorzien de huid van de noodzakelijke stoffen om haar levenslang stevig en gezond te houden. Ze bevorderen ook de aanmaak van melanine , wat ons een mooie en langdurige bruine kleur geeft .

 WAT IS ASTAXANTHINE

 Astaxanthine is een van de sterkste natuurlijke antioxidanten waarvan is aangetoond dat het gunstige effecten heeft op de algehele gezondheid van het lichaam.

 Astaxanthine heeft naast andere eigenschappen, het vermogen om huidbeschadigende vrije radicalen op te ruimen.

 De meesten van ons zijn Astaxanthine al tegengekomen, ook al weten we het misschien niet eens. Deze antioxidant zit namelijk in bijvoorbeeld:

 zalm, garnalen en kreeftenvlees;

  • rode gist en zeewier;.

 Astaxanthine als SPF-zonbescherming

 Astaxanthine is dus een efficiënte blokker van ultraviolette straling en helpt de huid te beschermen tegen UV-stralen en zonnebrand . Bovendien versnelt het de genezing van de huid na beschadiging door de zon. Astaxanthine kan alle lagen van de huid binnendringen, het helpt als een "inwendige zonnebrandcrème".om te beschermen tegen UVA-geïnduceerde oxidatieve stress. 

 Voor de studie klik hier.

Orthomoleculaire leefstijlconsultatie en voetreflexologie in gezondheidshuis ORTHOFELIA in Herzele

Dirk De Man

Spoorwegstraat 14

B-9550 HERZELE

Oost-Vlaanderen

Email: info@orthofelia.be

Gsm: 0475 / 82 36 21  

Orthomoleculaire leefstijlconsultatie en voetreflexologie bij groepspraktijk Identity in Berchem

Multidisciplinaire groepspraktijk voor gezondheid en welzijn. 

Fruithoflaan 38/11

2600 Berchem  (Antwerpen)

https://praktijkidentity.be

Maak een afspraak online

voetreflexologie orthomoleculair leefstijltherapeut klinisch psycho neuro immunologie

Klik hier voor online booking

De orthomoleculaire gezondheidspraktijjk is gelegen  in de ruime omgeving van Herzele met name Aalst - Lede - Erpe-Mere - Wetteren - Melle - Oosterzele - Zottegem - Lierde - Brakel - Sint-Lievens-Houtem - Ninove - Haaltert - Geraadsbergen - Oudenaarde alsook in Berchem (Antwerpen)

Gratis download ebook

Bezoek ook onze gezondheidswinkel OFELIA