Psychozone harmonisering reflexologie

De Psychozone harmonisering is een verdieping en uitbreiding van de voetreflexmassage. Terwijl de voetreflexzonemassage meer betrekking heeft op organen en lichamelijke gezondheid, is de Psychozone hzrmonisering optimaal en harmoniserend gericht op psychisch en emotioneel welzijn.

Bij deze zeer fijne massagetechniek, die zeer relaxerend werkt worden bepaalde energiekanalen en energiecentra op de voet met elkaar verbonden door zachte en gerichte massage. Deze diepe stimulatie beïnvloedt het gehele autonome zenuwstelsel. Het emotionele en spirituele evenwicht wordt positief ondersteund.

Deze massage zorgt voor rustgevende diepe ontspanning en harmoniseert lichaam, geest en ziel.

Psychozone Harmonisering is een zachte, ernergetische therapie specifiek voor psychische en emotionele stoornissen zoals verslavingen, slaapstoornissen, depressie, burn-out, stress, onzekerheid, uitputting, concentratiegebrek, contactmoeilijkheden, angst, hyperventilatie, menopauze, ....

Psychozone harmonisering is een samenspel van voetreflexologie en acupressuur. De zachte techniek, ontwikkeld door de Chinese arts, professor dokter Yen Chia-Kan, zorgt voor zeer diepe ontspanning zodat regeneratie mogelijk is.

 • Stimuleert de ontgifting van het lichaam
 • Bevordert het concentratievermogen
 • Verlicht spanning op fysiek en emotioneel gebied
 • Slaap is verbeterd
 • Vermindert stress en nervositeit
 • Vermindert verschillende vormen van angst en depressieve stemmingen
 • Vermindert verslavend gedrag
 • Lost energieblokkades op 

De Chinese arts, professor dokter Yen Chia-Kan, ontwikkelde de "psychozone massage". In zijn onderzoek naar de behandeling van psychische stoornissen ontdekte hij dat ondersteuning en verzorging vanuit de geest een bepalende rol speelt bij de ondersteuning van patiënten.

De psychozone therapie is een totale therapie, een hollistische aanpak die harmonie brengt in vele dimensies en orde en gezondheid herstelt. Het is een techniek die de binding tussen lichaam, geest en ziel versterkt, die microsystemen verbindt met macrosystemen. 

Het is een non-verbale therapîe. Psychozone harmonisering is een effectieve en specifieke techniek die ondersteunend kan werken bij vooral klachten van psychische en emotionele aard te verlichten zoals verslavingen, slaapstoornissen, eetproblemen, depressies, angsten, stress, ...  

De techniek is bij uitstek een tool om emotionele en psychische ballast en blokkades aan te pakken en op te ruimen. Deze energetische massage richt zich vooral op het herstellen van het psychisch evenwicht van de mens.

Psychozone harmonisering is een aangename en ontspannende techniek omdat hij in stilte, rustig, repetitief en zacht uitgevoerd wordt. Het mentale valt stil en er wordt contact gemaakt met het innerlijke. 

De techniek combineert:

 • reflexzones, de "psycho-zones"
  • psycho-zones zijn bepaalde punten of zones op de voeten die door de diepte-stimulatie de gezamenlijke energiehuishouding op een positieve manier kunnen beinvloeden.
 • energiebanen, de "psycho-banen"
  • Psycho-energiebanen vormen de verbinding tussen de psychozones. Via deze banen kan de energie naar een andere psychozone gebracht worden. 
 • drukpunten

Een behandelingssessie duurt tussen de 60 à 75 Min.  

Voldoende water drinken na de sessie is nodig voor het afvoeren van de vrijgekomen afvalstoffen en ballaststoffen. Rust na een behandeling geeft het lichaam de kans het regeneratieproces goed te laten doorwerken. 

7 sessies is een streefgetal. Vanaf 7 sessies en meer is er een blijvende transformatie mogelijk. Aangeraden is minimaal 3 sessies wedelijks te doen, dus 1 maal per week 3 weken na elkaar. Daarna bouwen we af, om de 14 dagen, om de 3 weken, enz...Nadien kan u nog een paar keer per jaar terugkomen; 

Publicaties psychozone harmoniserende voetreflexologie

Psychozone harmonisering reflexologie
november 28, 2021

PSYCHOZONE MASSAGE

De psychozonemassage is een bijzondere vorm van de voetreflexzonemassage. De techniek van psychozonemassage gaat terug op de Chinese arts Yen Chia-kan. Hij onderzocht de vraag of en op welke manier psychische klachten als nervositeit, angst, stress,…

Leefstijltherapeut - Voetreflexoloog

Dirk De Man

Spoorwegstraat 14

B-9550 HERZELE

Oost-Vlaanderen

Email: info@orthofelia.be

Gsm: 0475 / 82 36 21  

Volg ons op facebook

facebook

Maak een afspraak online

Abonneer U op onze nieuwsbrief

Interessante links