ORTHOMOLECULAIR KPNI VOEDING- EN LEEFSTIJLADVIES

Vele chronische gezondheidsaandoeningen zijn vandaag zo vanzelfsprekend dat we niet meer beseffen wat het is om gezond te zijn. Nochtans kunnen vele van deze ziekten voorkomen worden. Vele chronische gezondheidsaandoeningen zijn vaak het gevolg van langdurige blootstelling aan stress en dit in combinatie met verkeerde voedingspatronen en een te zittend leven

Orthomoleculaire KPNI leefstijltherapie kan een ondersteunende rol spelen in het voorkomen van deze aandoeningen, het onder controle houden ervan en het stimuleren van het zelfgenezend vermogen van het lichaam. 

We verstrekken adviezen aangaande:

 • Leefstijlgewoonten
 • Voedingsadviezen, onze aanpak is gebaseerd op volgende pijlers:
  • Zuur-base evenwicht
  • Gunstige voeding volgens je bloedgroep
  • Gunstige voeding volgens je gezondheidsaandoening
  • Gezonde voedselcombinaties
  • intermittent fasten
 • Specifieke voedingssupplementen zoals geneeskrachtige kruiden en lichaamseigen stoffen

Enkele mogelijke voorbeelden van consultaties zijn preventieve consultaties naar aanleiding van familiale belastingen of gewoon ter ondersteuning van uw immuumsysteem, stressproblematiek, anticipatie op verouderingsproblemen, …

Tijdens een consult hebben we een holistische kijk op de " The Big 10" van een homo sapiens 

 1. Voeding
 2. Bewegen
 3. Drinken
 4. Stress
 5. Ademen
 6. Slapen
 7. Psyche
 8. Intimiteit
 9. Thermoregularisatie
 10. Socialisatie

Praktische aanpak

0
Stap

Maken van afspraak

Ons eerste contact om een afspraak vast te leggen is online, via mail of telefoon. Op die manier ben ik reeds op de hoogte van uw hulpvraag, wie u eventueel heeft doorgestuurd en kunnen we de nodige eerste afspraken maken.

Indien mogelijk bezorg mij onderstaande gegevens bij ons eerste contact:

 1. Overzicht van je eetpatroon gedurende 1 week: gelieve hieraan niets te wijzigen om een correct beeld van uw situatie te hebben
 2. Hou je urine in de gaten. schrijf op hoe uw plas 's morgens, 's middags en 's avonds is. Blijven er kleine blaasjes op drijven?
 3. Hoe is uw stoelgang. Via de Bristol-kaart kan u dit benoemen met een Nr van 1 tot 7.
 4. Lijst van alle medicatie en supplementen die u neemt
 5. Uw medisch verleden met indien mogelijk de nodige documenten zoals diagnose van uw dokter en/of specialist, bloedverslagen, enz... 
 6. Uw bloedgroep
 7. Eventuele meegemaakte trauma's en de periode waarin deze plaatsvonden.
 8. Alle overige informatie die U nuttig acht
0
Stap

Intakegesprek

Een intakegesprek laat mij toe een duidelijk beeld te krijgen van de problematiek en uw levensstijl zodat een degelijk, weldoordacht ondersteuningsplan kan opgesteld worden. Ieder persoon is uniek, heeft zijn eigen verhaal en voorgeschiedenis, waardoor ieder ondersteuningsprotocol persoonsgebonden is.

Indien ik deze documenten nog niet heb, breng bloedonderzoeken mee, de medicatie of supplementen die u nu neemt, alle andere mogelijke nuttige medische info. Op die manier kan ik alles mooi in kaart brengen.

Ik plan nooit kort na elkaar een nieuwe cliënt zodat we ons niet dienen te haasten. We nemen rustig de tijd voor het gesprek. Ik ben geen dokter, diagnoses stel ik niet. 


Overlopen van het ondersteuningsplan

Ik geef tijdens dit gesprek dan ook zeer gedetailleerd en gestructureerd mijn zienswijze op de diverse complementaire ondersteunende mogelijkheden.

Belangrijk is dat we kijken wat haalbaar is voor u. Het ondersteuningsplan kan gebruik maken van meerdere complementaire therapieën. In overleg kunnen we dat dan bespreken en concretiseren.

Het behandelingsplan kan bestaan uit o.a. adviezen over leefstijl, voeding, kruiden, supplementen, beweging, ontspanning, essentiële oliën, bijenproducten en inzet van manuele therapieën.

Het is steeds mijn bedoeling zoveel mogelijk uitleg te geven zodat u zelf overtuigd bent van de te volgen weg en een eigen inzicht krijgt in uw gezondheid.

De ondersteuning in onze praktijk zal steeds holistisch opgevat worden, lichaam en geest zijn één waarbij we het zelfgenezend vermogen van het lichaam aanspreken.

Een goed contact met uw behandelende geneesheer is voor mij primordiaal en dient absoluut behouden te blijven. Behandelingen zijn ook steeds op eigen risico. Spreek uw dokter of specialist over de voorgestelde behandeling zodat er een eerlijke, constructieve wisselwerking is tussen de reguliere geneeskunde en de complementaire zorg. 

Image

Naslagwerk

Ik geef U een persoonlijke map mee met documenten en een overzichtspagina waarop de belangrijkste aandachtspunten staan.  Op die manier kan u na het consult alles nog eens rustig nalezen

Image
0
Stap

Eventuele vervolgconsulten

Vervolgconsulten hangen volledig af van de ernst van de klachten, jouw wensen en de te behalen resultaten.

Dat bespreken we in samenspraak.

Het is in ieder geval steeds fijn mij op de hoogte te houden van uw ervaringen, de evolutie hoe u zich voelt, .... . Ik hecht veel belang op een band op lange termijn zodat we stap per stap kunnen bijsturen indien nodig. 

Publicaties orthomoleculair

Orthomoleculair
augustus 16, 2022

Vitamine D

Uit zonlicht kunnen we vitamine D aanmaken,. Uit twee recente studies is gebleken dat vitamine D gunstige eigenschappen heeft op dementie en laaggradige ontstekingen. Bescherming tegen dementie: studie https://academic.oup.com/ajcn/article/116/2/531/6572356…

Bristol stoelgangkaart

mei 23, 2021
De Bristol Stoelgangschaal is een kaart waarbij ontlasting op basis van de consistentie…

Leefstijltherapeut - Voetreflexoloog

Dirk De Man

Spoorwegstraat 14

B-9550 HERZELE

Oost-Vlaanderen

Email: info@orthofelia.be

Gsm: 0475 / 82 36 21  

Volg ons op facebook

facebook

Maak een afspraak online

Abonneer U op onze nieuwsbrief

Interessante links