Gezondheidspraktijk ORTHOFELIA

Gepassioneerd mensen ondersteunen in hun gezondheid: dit is mijn missie.

Missieverklaring: 

De missie van gezondheidspraktijk ORTHOFELIA is om gezondheidsbewuste mensen te ondersteunen zowel preventief als bij ziekte door hen te onderwijzen en manieren aan te reiken om hun gezondheid te optimaliseren en/of hun ziekte dragelijker te maken.

Visie: 

Bij gezondheidspraktijk ORTHOFELIA ligt onze focus bij elke cliënt op:

 • De persoon behandelen als een individu en met de gedachtengang dat lichaam en geest één zijn: Voor ons betekent dit dat we het fysieke lichaam niet scheiden van het mentale, spirituele of emotionele lichaam. Het betekent ook dat wat voor de ene persoon werkte, voor de andere niet werkt.
 • De oorzaak van het probleem aanpakken: Het kan gemakkelijk zijn om de symptomen van een ziekte te behandelen ("de bladeren aan de boom"), maar we streven ernaar het probleem echt bij de wortel aan te pakken.
 • Gezondheid en welzijn holistisch en op alle mogelijke manieren bevorderen: voor ons betekent dit de cliënt de middelen geven om gezond te blijven en het lichaam in de toekomst te begrijpen.

Waarden:

 • Respect: Elke persoon die mijn gezondheidspraktijk binnenkomt, wordt met respect behandeld. Ik wil dat iedereen het gevoel heeft dat ik te allen tijde op hen gefocust ben en ik zal mijn best doen om uw respect te verdienen door klantgericht te zijn.
 • Educatie: ik geloof dat het mijn rol is om om elk van mijn cliënten te voorzien van kennis over hun lichaam en wat ze kunnen doen om hun eigen welzijn te verbeteren door leefstijl-, voedings- en suppletieadviezen. Om dit te bereiken zal ik zelf continu op zoek gaan naar nieuwe leerzame ervaringen om mijn vaardigheden als therapeut te vergroten zodat ik dit aan u kan doorgeven.
 • Luisteren: gezondheidsproblemen en zorgen komen vaak voor, iedereen heeft unieke symptomen die angst of ongerustheid veroorzaken. Het belangrijkste dat een therapeut kan doen, is aandachtig naar zijn cliënt luisteren en zoveel mogelijk inzicht vergaren om ervoor te zorgen dat er een effectief behandelplan wordt opgesteld om met die symptomen om te gaan. Het doel is: 'vind de oorzaak, dan behandel de oorzaak'. Er is geen vast protocol om een ​​persoon te behandelen, dus mijn doel is om erachter te komen wat het beste voor jou werkt!
 • Wetenschappelijke onderbouwd: We streven ernaar in de mate van het mogelijke en indien bestaande om evidence-based praktijken te gebruiken die wetenschappelijk onderbouwd zijn,
 • Complementair: We streven naar een maximale samnwerking met de klassieke Westerse geneeskunde, een arts zal steeds de lead hebben in de behandeling van een ziekte. Complementaire zorgverlening als therapeut heeft steeds een ondersteunende rol. 

Over mij

Als u denkt om bij mij op consultatie te komen voor een therapiesessie, dient u ook iets te weten over wie ik ben, waar ik voor sta en waarom u een afspraak maakt bij mij.

Mijn naam is Dirk De Man geboren en getogen in Herzele. Ik wil ten aanzien van uw persoon en eventuele klachten op een empathische manier samen met u een eindje op weg gaan naar een betere gezondheid en levenskwaliteit.

Ik ben geen arts, ik stel geen diagnoses!!! Mijn doel is u maximaal te ondersteunen zowel preventief als bij ziekte Ik heb altijd een grote passsie voor gezondheid gehad en heb al heel wat gezondheidsopleidingen gevolgd en ben nog steeds bezig mij hierin te vervolmaken.

Al die kennis wil ik combineren tot een eigen integrale, holistische, complementaire natuurlijke ondersteunende aanpak waar u als mens centraal staat.

Image

Ik wens te staan voor:

 

 • een rustige, zachte, weldoordachte aanpak 
 • Gesprek in vertrouwen zonder een oordeel te vellen
 • een gezondheidsbevorderende visie op lange termijn 
 • transparantie met uw behandelende arts 
 • een grondige analyse van je levensstijl en gezondheidstoestand. Dit is heel belangrijk om een totaal beeld te krijgen van de oorzaak en de beste aanpak te kiezen voor een duurzame ondersteuning.

Gevolgde opleidingen:

 • Orthomoleculaire gezondheidszorg en specialisaties zoals Immuniteit, therapeutische werking van voeding, chronisch vermoeidheidssyndroom, stress, fibromyalgie, burnout, artrose ...
 • Voetreflexologie
  • Inegrale klassieke voetreflexologie
  • psychozone harmonisering voetreflexologie
  • ONCO-voetreflexologie
 • Zorgmassage 
 • Aroma-, Api-  en algotherapie
 • Diverse hollistische opleidingen zoals Persoonlijkheidsanalyse, Natuurgeneeskunde, Natuurgeneeskundige toepassingen, Relaxatiemassage, Algemene en Bijzondere voedingsleer, Psychosociale basiskennis, Anatomie en fysiologie, Pathologie, Bach Bloesem, Typologie, Manuele lymfedrainage, Bindweefselmassage, Acupressuur, Herborist en imker

Lopende en geplande opleidingen:

 • Vervolgopleidingen orthomoleculair gezondheidszorg
 • Inleiding tot de klinische Psychoneuroimmunologie
 • Specialisaties voetreflexologie:

Werkwijze

Een ziekte onstaat niet plots. er zijn al heel wat tekenen aan voorafgaand. Laten we trachten de werkelijke oorzaak van het probleem op te sporen, dit kan zowel deels psychisch als lichamelijk zijn.

Een weldoordachte ondersteuning is een noodzaak, geen overhaast werk. Eerst alle parameters rustig analyseren en een geschikt leefstijladvies uitschrijven op individuele basis.

Het is heel belangrijk dat u als cliënt een inzicht krijgt hoe een ziekte ontstaat en vanuit dat inzicht kunnen we het zelfhelend effect van uw lichaam ondersteunen. 

Voor voetreflexologie,of zorgmassage kunnen we de manuele sessie onmiddellijk opstarten. Voorafgaand aan de sessie zal een korte anamnese afgenomen worden zodat ik de sessie gericht kan uitvoeren en contra-indicaties kan uitsluiten. Dit intakegesprek laat mij ook toe de juiste precisietechnieken voor uw klacht te integreren.

Voor een orthomoleculair consult is er steeds eerst een intakegesprek nodig. Dat gesprek laat mij toe een duidelijk beeld te krijgen van de problematiek, zodat een degelijk, weldoordacht leefstijladvies kan opgesteld worden.

Ieder persoon is uniek, heeft zijn eigen verhaal en voorgeschiedenis, waardoor ieder advies persoonsgebonden is.

Over u

U vraagt een consultatie of therapeutische sessie bij mij omdat:

 

 • u gezond oud wilt worden en er preventief aan wilt werken
 • u zich al heel geruime tijd niet goed voelt en de klachten niet of onvoldoende verbeteren
 • u beseft dat leefstijlaanpassingen, doorbreken van huidige voedings- en bewegingspatronen een oplossing kunnen zijn, ook al zal het moeilijk zijn
 • u sterk gemotiveerd bent de nodige inspanningen te doen
 • Het voor u interessant is uitleg te krijgen hoe alles in het lichaam met elkaar verweven is, hoe schijnbaar losse symptomen toch duidelijke verbanden hebben
 • u graag de tijd neemt om de problematiek rustig te bekijken en te analyseren met onderbouwde kennis waardoor we samen uw gezondheid kunnen ondersteunen
 • u graag de link maakt tussen uw problemen en ons evolutionair ontstaan
 • u tot het besef bent gekomen dat u zelf verantwoordelijk bent voor uw lichaam en uw leven en dat u alles zal doen wat binnen uw mogelijkheden ligt om uw gezondheid te verbeteren
 • u het advies of behandeling van uw reguliere arts steeds vooropstelt en steeds een open en eerlijk contact blijft behouden met uw behandelende arts en de therapiesessies in onze praktijk ziet als een ondersteunende therapie naast de reguliere behandeling.

Tarieven

Tarief  50,- € / uur 

Kilometervergoeding bij voetreflexologie aan huis : 0,36 €/km. 

Voor langdurige behandelingen is er altijd de mogelijkheid onderling een persoonlijk tarief af te spreken. 

Betalen is mogelijk met Payconiq of contant. Indien contant wordt u verzocht gepast te betalen.

Op verzoek kan u een factuur van betaling nagestuurd worden.

Gemaakte afspraken moeten minstens 24 uur voor aanvang geannuleerd worden, indien geen verwittiging zal de afspraak toch gefactureerd worden. 

Gratis kennismaking

Als je wilt weten of orthomoleculaire therapie en de overige therapieën van praktijk ORTHOFELIA kunnen bijdragen aan je levenskwaliteit neem dan contact met mij op voor een kennismakingsgesprek van 15 à 30 Min.  We bespreken of mijn manier van werken past bij jou en of ik de juiste persoon ben om jou te ondersteunen.

Betaal via uw GSM met payconiq

Boswandelen - natuurcoaching: Barrevoets

Educatieve non-profit organisatie over gezondheid en duurzaamheid: https://degroenedag.org/

Inloophuis kanker Gent: https://majinhuis.org/

Klare kijk op kanker: https://klarekijkopkanker.be/

Medische pedicure: Voetzorg+

Osteopaat - Causopractor: Thorbjörn De Brul - Topsportadvies

Wondzorg: Wondzorg en dienstencentrum De Parel